Ligestillingsnyt

Skole kønsopdeler svømmeundervisningen i 8. og 9. klasse

Skole-koensopdeler-svoemmeundervisningen-i-8.-og-9.-klasse

Piger og drenge i de store klasser på Huseby Skole i Trondheim i Norge skal fremover svømme hver for sig. Pigerne vil gerne »være sig selv«, og det har rektor lyttet til.

Rektor på Huseby Skole, Inger Hilstad, har besluttet, at svømmeundervisningen for elever i 8. og 9. klasse fremover skal kønsopdeles. Det fortæller flere norske medier.

Pigerne vil have lov til at være sig selv

Kønsopdelingen sker på baggrund af en henvendelse fra fire piger på skolen, som gik til rektor med ønsket om at slippe for drengenes opmærksomhed i svømmeundervisningen, hvor kropspresset er større, fordi kroppen er mere synlig.

– Vi vil være os selv, og det er meget lettere, når vi bare er piger, siger nogle af pigerne på skolen.

Øget kropspres

Rektor Inge Hilstad kan godt forstå pigernes ønske om at kunne svømme i fred for drengenes nysgerrighed og kommentarer i en tid med øget fokus på kroppen.

– Der var kropspres før også, men nu er det meget værre med stærkere fokusering på kroppen gennem sociale medier, andre medier og i samfundet generelt, siger hun.

Flerkulturel skole

40 procent af eleverne på Huseby skole har indvandrerbaggrund, men forslaget har intet at gøre med, at skolen er flerkulturel, skriver Adresseavisen ifølge Aftenposten. Ønsket kommer først og fremmest fra etnisk norske piger.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

One thought on “Skole kønsopdeler svømmeundervisningen i 8. og 9. klasse

  • Har egentlig ikke noget imod det, piger kan være meget forstyrrende for opmærksomhed når hormornerne flyver rundt i kroppen :).

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *