Svensk kvinde fyret for at lave feministiske videoer

Svensk_kvinde_fyret_for_at_lave_feministiske_videoer

Nåede kun tre vagter i sit nye job: EliSophie Andrée fyret på grund af feministiske poesi-videoer, hun laver i sin fritid.

Svenske EliSophie Andrée var glad for sit nye job som receptionist i en gymnastikklinik for syge, og ifølge arbejdsgiveren passede hun perfekt ind på arbejdspladsen.

Svenske EliSophie Andrée nåede tre vagter i sin nye stilling som receptionist, før hun blev fyret.
Svenske EliSophie Andrée nåede tre vagter i sin nye stilling som receptionist, før hun blev fyret. Foto: Sveriges Radios P3.

Derfor var hun overrasket, da han efter kun tre vagter sendte hende denne besked i en sms:

Sms-fra-arbejdsgiver-om-feministiske-videoer
Foto: Sveriges Radios P3.

EliSophie Andrée laver feministiske poesi-videoer, som hun deler på nettet, og det er en af dem, arbejdsgiveren henviser til i beskeden.

Det fortæller Sveriges Radios P3.

Videoerne kan krænke mine patienter

EliSophie Andrées arbejdsgiver ringede siden og fyrede hende. Som begrundelse angiver han, at hendes videoer går mod virksomhedens etiske regler og kan krænke hans patienter.

– Årsagen til, at EliSophie ikke kunne fortsætte med at arbejde for mig, er, at jeg mener, at hendes videoer går imod de etiske regler, og at de kan krænke mine patienter, siger arbejdsgiveren, der ønsker at være anonym, til Sveriges Radios P3.

Man kan ikke fyres for holdninger

I sms’en henviser arbejdsgiveren til, at hans klinik hører under Region Skåne. EliSophie kontaktede derfor Region Skåne for at spørge, hvad deres regler på området er.

– De sagde, at det slet ikke stemmer. Der findes intet, som siger, at man kan blive sagt op på grund af holdninger, siger hun.

Svenske P3 Nyheder har talt med Region Skåne, som bekræfter, at den slags regler ikke findes, og at man har talt med arbejdsgiveren om sagen.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

One thought on “Svensk kvinde fyret for at lave feministiske videoer

  • 31. marts 2016 kl. 22:33
    Permalink

    Det er nok en af de ting jeg er allermest imod med denne kulturkrig, at folk kan blive fyret for deres meninger uden for jobbet.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *