23. maj, 2024

Svensk kvinde skriver »åbent hadebrev« til »alle med en penis mellem benene«

Svenske Anna Lundkvist, 19, skriver »åbent hadebrev« til alle drenge og mænd. Citaterne er fra brevet. Billede: Arkivfoto.
– I ødelægger folks liv, skriver svenske Anna Lundkvist, 19, i et »åbent hadebrev« til alle drenge og mænd. Citaterne er fra brevet. Billede: Arkivfoto.

– Forstår I, hvor ækle I er? I ødelægger folks liv. Hver eneste af jer. Har I ikke gjort det endnu, kommer det til at ske, skriver 19-årige Anna Lundqvist.

– Jeg er så forbandet glad for, at jeg ikke giver mig. Jeg går til angreb, hvis en fyr så meget som kigger på mig på nogen anden måde end med et venlig smil. Jeg går direkte frem, kigger dem i øjnene og spørger, hvad fanden de vil.

Sådan skriver 19-årige, svenske Anna Lundqvist i det, hun kalder »et åbent hadebrev til alle med en penis mellem benene«.

– Næste gang kommer jeg til at sparke dem mellem benene, så led og ked er jeg af det, tilføjer hun.

Inspireret af blog

I brevet, som er bragt på det svenske nyhedsmedie nyheter24.se, fortæller Lundqvist, at hendes vrede dels skyldes historier, hun har læst på en blog, dels hendes egne oplevelser med drenge og mænd.

– Jeg følger en blog, hvor kvinder frivilligt kan gå ind og vælge at være anonyme, hvis de vil. Jeg bliver lige vred hver gang, det koger ligesom i mig, skriver hun og giver flere eksempler på de historier, hun har læst.

Om sine egne erfaringer fortæller Lundqvist blandt andet om en episode, hvor en fyr onanerede bag ved hende i en seng efter en fest, mens hun sov.

Forstår I, hvor ækle I er?

Ifølge den 19-årige svensker findes der ikke en eneste dreng eller mand, som opfører sig ordentligt over for piger og kvinder.

– Forstår I, hvor ækle I er? I ødelægger folks liv. Hver eneste af jer. Har I ikke gjort det endnu, kommer det til at ske, skriver Lundqvist og uddyber lidt efter:

– Jeg har så mange eksempler, jeg kan tage op, som er et rent manuskript i hånden, et facit, til, at mænd er svin.

Det åbne hadebrev afslutter hun med en besked til alle drenge og mænd.

– Jeg håber, at I skammer jer. Jeg håber, at I, som nogensinde har lagt en hånd på en piges krop uden tilladelse, havner i helvede. I ved ikke, hvordan det føles dagligt at føle sig krænket. I har ingen anelse. Men jeg håber, at I en dag får det samme at mærke. At der en dag blev ombyttet kønsroller, skriver Lundqvist og tilføjer:

– For fanden, hvor skulle jeg gøre de samme ting, som I har gjort og fortsat gør mod mig og mod mine søstre.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview