Ti stille, kvinde!

Johanne Schmidt-Nielsen er gæst i det første af tre programmer på DR2 med titlen "Ti stille, kvinde". Billede fra YouTube.com
Johanne Schmidt-Nielsen er gæst i det første af tre programmer på DR2 med titlen “Ti stille, kvinde”. Billede fra YouTube.com

DR2 går i ny programserie tæt på konsekvenserne for kvinder, der ytrer sig i den offentlige debat. Kvinderne udsættes for sexisme, hån og trusler.

Ny programserie på tre afsnit med titlen Ti stille, kvinde! løber over skærmen på DR2 i den kommende tid. Første afsnit sendes på torsdag den 6. november.

Serien fokuserer på, hvad der sker, når kvinder ytrer sig i den offentlige debat. En række fremtrædende kvinder fortæller om deres personlige oplevelser, og om hvordan det føles at få smidt kommentarer som “Må du dø langsomt og smertefuldt, lorteluder” og “Jeg kommer og gruppevoldtager dig – foran dine tre døtre” i hovedet i e-mails og på de sociale medier.

Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten er gæst i første program, mens Zenia Stampe og Özlem Cekic gæster vært Michael Jeppesen i de efterfølgende udsendelser. De tre politikerkvinder snakker blandt andet med Jeppesen om, hvor grænsen går for, hvad man skal finde sig i, og hvordan man skal håndtere de hadefulde beskeder.

Du kan se en forsmag på programmet her, hvor en række kvinder giver eksempler på, hvad de har måttet lægge ører til:

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *