14. juni, 2024

Tørklæde eller ej: Dansk Kvindesamfund og KVINFO uenige om video

Dansk Kvindesamfund og KVINFO ser forskelligt på video om den chikane, muslimske kvinder, der vælger at smide tørklædet, risikerer at blive udsat for. Billede: Screenshots alternativ video/logoer, sociale medier.

Dansk Kvindesamfund vil ikke vise tilsendt video om konsekvenserne af at smide tørklædet som moderne muslimsk kvinde. KVINFO vil gerne.

Dansk Kvindesamfund offentliggjorde den 30. maj en video om den chikane, muslimske kvinder risikerer at blive udsat for, når de bærer tørklæde.

Videoen blev omgående en succes og er i skrivende stund vist 160.000 gange på Facebook.

Mangler den anden side

Dansk Kvindesamfunds video viser imidlertid kun den ene side af den chikane, muslimske kvinder oplever som konsekvens af deres tøjvalg.

Det mener den selverklærede »frihedsfeminist« Karen Vest, der mandag meddelte på Facebook, at hun havde taget initiativ til at få produceret en alternativ video.

– Jeg vil helst forholde mig til virkeligheden, skrev Karen Vest i opslaget.

– Derfor kontaktede jeg Peter Bak og Mouna Daadouche og spurgte, om de ville være med til at producere en lille video, der i modsætning til Dansk Kvindesamfund viser, hvordan mange frigjorte progressive muslimske kvinder oplever at blive stemplet, fordi de ønsker at leve et »vestligt« liv, uddybede hun.

To organisationer, to reaktioner

Karen Vest sendte derpå videoen til både Dansk Kvindesamfund og KVINFO, og det reagerede de to organisationer meget forskelligt på.

KVINFO valgte at dele den alternative video i et opslag sammen med Dansk Kvindesamfunds. Det skete med ordene: »Det handler om at blive shamet for den man er. Det er ALTID skidt«.

Dansk Kvindesamfund sagde derimod nej tak til den alternative video. Og da Karen Vest siden selv delte den på Dansk Kvindesamfunds Facebook-side, blev den slettet og Karen Vest blokeret.

Den alternative video er på nuværende tidspunkt set mere end 30.000 gange.

Se videoerne, og bedøm selv

Du kan se begge videoer her.

Dansk Kvindesamfunds video

Karen Vest, Peter Bak og Mouna Daadouches alternative video

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview