25. juli, 2024

Undskyld, Frank

Undskyld, at jeg ikke kan føde børn. Undskyld, at jeg ikke kan amme. Undskyld, at jeg ikke får menstruation.” Sådan skriver en borger i et læserbrev rettet mod Københavns Kommune og Overborgmester Frank Jensen.

Reelligestilling.dk har modtaget følgende læserbrev:

Undskyld, Frank

Kære Frank Jensen

Jeg læste for nylig, at du kalder dig feminist. Du skriver blandt andet: “Københavns Kommune arbejder aktivt for ligestilling. 5 ud af 6 administrerende direktører for vores forvaltninger er kvinder.”

(Læs hele Frank Jensens læserbrev om ligestilling og feminisme i Københavns Kommune her)

Det bekræfter, hvad jeg egentlig hele tiden har vist, nemlig at der er noget galt med mig. Det vil jeg gerne undskylde over for dig.

Så undskyld, Frank. Undskyld, at jeg ikke er en kvinde. Undskyld, at jeg har søgt job i din kommune uden først at sætte mig ind i jeres ligestillingspolitik. Undskyld, at jeg har spildt jeres tid ved at sende en ansøgning, når jeg bare kunne have kigget mig i spejlet og set lidt under min mave, at jeg ikke var egnet.

Undskyld, at jeg ikke kan føde børn. Undskyld, at jeg ikke kan amme. Undskyld, at jeg ikke får menstruation.

Undskyld, at jeg i det hele taget ikke kan hjælpe dig med at nå dine mål med at få ansat flere kvinder. Undskyld, at jeg som havde en drøm om at arbejde i Københavns Kommune, når jeg er mand. Undskyld, at jeg troede, at alle ansøgere havde samme chance uanset køn. Jeg har været dum, Frank. Undskyld.

På forhånd undskyld og venlig hilsen

Den mandlige ansøger

Afsenderen ønsker at være anonym, men hans identitet er redaktionen bekendt.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview