17. juli, 2024

Unge mænd skal chikanere kvinder i TV-dummy til DR

Unge mænd søges til TV-dummy til DR. Mændene skal blandt andet tage tilfældige kvinder på røven, mens kvindernes reaktioner optages med skjult kamera.

I forbindelse med et afgangsprojekt på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole leder producenterne af en såkaldt TV-dummy til DR3 efter unge mænd, der skal udsætte helt almindelige danske kvinder på gaden for hverdagssexisme.

De unge mænd skal blandt andet tage tilfældige kvinder på røven, mens kvindernes reaktioner filmes med skjult kamera. Det fremgår af et jobopslag, hvor opgaven beskrives som følger:

I år markerer 100-året for kvinders stemmeret. Vi bryster os af vores ligestilling, men hvordan kan vi det, når vi samtidig ligger nummer 1 på listen over de mest sexistiske lande i Europa? 

Vi producerer en TV-dummy tiltænkt DR3 om hverdagssexisme i Danmark i forbindelse med et afgangsprojekt på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Til programmet søger vi to modige fyre i alderen 19-25 til at lave nogle optagelser med skjult kamera.

Optagelserne tager udgangspunkt i de oplevelser helt almindelige danske kvinder har oplevet af hverdagssexisme f.eks. at blive råbt efter på gaden, taget på røven eller lign.

De to fyre skal på gaden og “afprøve” nogle af de eksempler for at se, hvordan pigerne reagerer, hvis de overhovedet gør det.

Alle optagelser foregår med skjult kamera, så kvinderne er ikke bevidste om, at det er ‘for sjov’ i første omgang. De bliver selvfølgelig informeret bagefter.

Optagelserne skal gennemføres 11. og 12. maj, hvor kvinder i det offentlige rum altså må indstille sig på en øget risiko for tilråb og uønsket berøring.

Læs hele jobopslaget her (link virker ikke længere). Opdateret: TV3Casting fjernede 4. maj jobopslaget fra sin hjemmeside efter at været blevet meldt til politiet. Læs mere her.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview