14. juni, 2024

Videnskab.dk: Kun feminister går ind for ligestilling

Ifølge Videnskab.dk er man feminist, hvis man går ind for ligeværd og ligestilling. Billede: Arkivfoto/screenshot, Videnskab.dk.

Ifølge det populærvidenskabelige website er man feminist, medmindre man er modstander af ligeværd og ligestilling.

Opdateret 19/1/2018, 15:29.

En læser har spurgt det populærvidenskabelige website Videnskab.dk, om vedkommende er et dårligt menneske, hvis vedkommende ikke er feminist.

Det åbenlyse svar på det spørgsmål er nej.

Men det er ikke sådan, Videnskab.dk svarer. Tværtimod fortæller siden læseren, at vedkommende formentlig er feminist.

Det er man nemlig, fastslår Videnskab.dk, hvis ikke man er modstander af ligeværd og ligestilling og i øvrigt mener, at mænd har ret til at bestemme over kvinder.

Er jeg et dårligt menneske, hvis jeg ikke er feminist?

»Njaa… Men sandsynligvis ER du faktisk feminist. Medmindre du mener, at mænd og kvinder ikke skal have lige muligheder og rettigheder, og at manden har ret til at bestemme over kvinden«, lyder svaret fra Videnskab.dk.

Gentages i faktaboks

I artiklen, der uddyber svaret til læseren, bringer Videnskab.dk citater fra flere feministiske kønsforskere, som bekræfter siden i sin opfattelse af feminisme.

– Helt grundlæggende er feminisme en tro på, at mænd og kvinder og drenge og piger kan det samme og skal have lige muligheder for at gøre det samme her i livet, siger eksempelvel RUC-professor Rikke Andreasen.

Men påstanden om, at man er feminist, hvis man går ind ligestilling, er sidens egen.

»Med andre ord: Går du ind for ligestilling mellem kønnene, så er du feminist«, skriver Videnskab.dk’s journalist i artiklen, og budskabet gentages i en faktaboks.

»Går du ind for total ligestilling mellem kønnene, og mener du, at mænd og kvinder er lige meget værd og skal have ens muli[g]heder i livet. Så er du feminist«, lyder den autoritative faktaboksforklaring.

Videnskab.dk arbejder efter eget udsagn for »at gøre befolkningen klogere», og sidens redaktion leverer dagligt »forskningsnyheder og andet indhold, der med afsæt i videnskabens verden giver brugerne en aha-oplevelse«.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview