14. juni, 2024

Vrede på sociale medier efter filosofs Deadline-medvirken: »En lille bange kejser uden tøj på«

Filosof Anders Fogh Hensen gæstede søndag aften Deadline til en snak om konsekvenserne af #MeToo-bevægelsen. Det førte hurtigt til vrede på sociale medier. Billede: Screenshot, video, Deadline på Facebook.

På sociale medier kaldes filosof Anders Fogh Jensen blandt andet »mandschauvinist«, efter han søndag aften gæstede Deadline for at diskutere #MeToo. 

Opdateret 17/1/2018, 21:52.

Det vakte noget nær et ramaskrig og førte til produktion af protestbrocher, da Deadline for nogle uger siden inviterede tre mænd i studiet til en 18 minutter lang snak om ligestilling.

Og nu har Deadline gjort det igen. Søndag aften inviterede debatprogrammet filosof Anders Fogh Jensen i studiet til en snak om #MeToo og konsekvenserne af den frygtkultur, kampagnen risikerer at medføre.

Kvinder vil hellere have Dylan

Undervejs i interviewet, som du kan se et klip af her, påpegede Anders Fogh Jensen blandt andet, at vi skal være opmærksomme på, hvad det er for en slags mænd, vi ønsker, og at vores ønsker næppe matcher med de mænd, vi får, hvis vi indretter samfundet efter #MeToo-bevægelsens doktriner.

For gør vi det, får vi et samfund af Brandon fra ‘Beverly Hills 90210’-typer, forklarede Anders Fogh Jensen, idet han tilføjede, at kvinder jo hellere vil have Dylan.

– Hvis kvinder gerne vil have mænd, der ikke overskrider nogle grænser, så bliver de aldrig kysset, sagde han.

Vrede på sociale medier

Ganske som forventet modtages Anders Fogh Jensens deltagelse i Deadline i overvejende grad negativt på de sociale medier.

Her et par af reaktionerne fra Deadlines Facebook-side:

– Brandon? Dylan? Hold nu kæft for en klaphat. For det første han han slet ikke fattet #metoo, for det andet har han tydeligvis aldrig set Beverly Hills 90210. Dylan overskred sine egne grænser. Ikke andres, skriver Kristina Rosenkrands Petersen.

– Ak ak. Sikke en gang bange sludder. Hans argumentation hænger slet ikke sammen. Den store filosof afslører sig som en lille bange kejser uden tøj på, skriver Elena Smith.

– Jeg får lyst til helt spontant at give Anders et ordenligt innovativt klask i ansigtet, skriver Katja K. Larsen.

– Mage til akademisk vrøvl – om innovationens og vildskabens død, fordi magtfulde mænd ikke må begå overgreb?!, skriver Dorte Højsted.

Heller ikke på Twitter fejres Anders Fogh Jensens deltagelse i programmet. Her et par af kommentarerne under Deadlines tweet om interviewet:

– Jamen altså, så fandt I alligevel endnu en gammeldaws mandschauvinist til dagens Deadline. Hvor mange flere er der?, skriver ‘MetteAnnelie’.

– Peter Aalbæk, Hans Bonde, Christian Tafdrup, Nima Zamani og nu Anders Fogh Jensen. Fortsæt endelig med at invitere flere mænd med lignende synspunkter Deadline – det bekræfter nemlig en hel del, skriver ‘Frk. Q’.

– Jeg har sjældent hørt noget så latterligt, skriver ‘Gitte Seier’.

– Kommer sådan til at tænke på den holdning/tankegang, at når kvinder siger nej, mener de jo ja…. mange overgreb skyldes den skrøne, skriver ‘Lene H. Christensen’.

Interviewet med Anders Fogh Jensen kan ses i sin fulde længde på dr.dk/tv.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview