7/7-ordning bedst for skilsmissebørn

Det kan være hårdt for børn, at forældrene bliver skilt. Nyt svensk studie har set på, hvilke ordninger der er bedst for børn af skilsmisseforældre. Billede: Arkivfoto.

Skilsmissebørn, der skiftevis bor en uge hos hver af deres forældre, har færre adfærdsproblemer og psykologiske problemer end andre skilsmissebørn.

Hvis skilsmisseforældre vil det bedste for deres børn, skal de vælge 7/7-ordningen, hvor barnet eller børnene bor en uge ad gangen hos hver af forældrene.

Det viser en nyt svensk studie foretaget af forskere på universitetet i Uppsala, som har set på forekomsten af psykologiske problemer og adfærdsproblemer blandt 3.656 svenske skilsmissebørn i alderen 3 til 5 år.

Ifølge studiet har børn i 7/7-ordninger nemlig færre psykologiske problemer og adfærdsproblemer end børn, der primært eller helt bor hos den ene af sine forældre.

7/7-ordning svarer stort set til kernefamilie

Studiet viser desuden, at børn, der bor en uge hos hver af deres forældre, har omtrent samme niveau af psykologiske problemer og adfærdsproblemer som børn i kernefamilier.

Studiet er det første af sin slags i Sverige. Du kan læse mere om studiet her eller gå i dybden og læse hele studiet her.

Dansk forskning har tidligere vist lignende resultater. Omkring en fjerde af Danmarks godt 300.000 skilsmissebørn lever i deleordninger, hvor de på skift bor omtrent lige lang tid hos hver af deres forældre.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *