16. juli, 2024

Britisk mand gravid: Skal føde til juni

20-årige Hayden Cross har været mand i tre år og gravid siden september. Billede: Arkivfoto.

20-årige Hayden Cross blev født som pige, men har officielt været mand, siden han var 17. Nu er han gravid og skal føde til sommer.

Hayden Cross, 20, fra Gloucester i det sydvestlige England kan til sommer blive den første mand i Storbritannien, der føder et barn.

Muligheden er opstået efter Cross, som er født med kvindelige kønsorganer, men siden han var 17 officielt har været registreret som mand, for et lille halvt år siden fandt en anonym sæddonor i en gruppe på Facebook.

Manden besøgte kort efter Cross privat. Her afleverede han en beholder med sæd, som Cross derefter anvendte i forsøget på at blive gravid.

– Jeg blev gravid i september via en sæddonor, fortæller Cross til The Sun.

– Jeg ledte efter en gruppe på Facebook og fandt en, fortsætter han og tilføjer, at han ikke skulle betale for sæden.

– Manden kom hjem til mig, gav mig sæden i en beholder, og jeg gjorde det med en injektionssprøjte, forklarer Cross.

– Jeg havde ikke noget valg. Jeg havde ikke råd til en rigtig klinik, tilføjer han.

Hvem manden var, ved Cross ikke.

– Jeg aner ikke, hvem fyren var. For at være ærlig kan jeg intet huske om ham. Han ville ikke engang fortælle mig sit navn. Han ville ikke have nogen kontakt. Han sagde, at han gjorde det for at hjælpe folk, siger Cross.

Cross fortæller ifølge flere britiske medier, at det første forsøg med donorsæden var succesfuldt, og at han nu er gravid i fjerde måned.

Fik avist at få frosset æg ned

Egentlig var det Cross’ plan at få nogle af sine æg frosset ned, så han kunne vente med at blive forælder, men han blev afvist, da han henvendte sig til National Health Services (NHS).

Og så var der ikke andet at gøre end at få børn nu, fortæller han til The Sun.

– Jeg stod over for udsigten til ikke at blive den mand, det er meningen, jeg skal være, fysisk, eller at blive far. Så jeg følte ikke, jeg havde noget andet valg end at få en baby nu og så vende tilbage til behandlingerne, siger Cross, som ønsker at få fjernet sin livmor og sine bryster, når han har født.

At det endte med en graviditet i stedet for nedfrysing af æg, ser Cross på med blandede følelser.

– Det er, som om jeg har givet mig selv én ting, men fjernet noget andet fra mig selv i mellemtiden, siger han.

– Det er en meget kvindelig ting at være gravid, og det går imod alt, jeg føler i min krop, fortsætter den 20-årige.

– Jeg var endelig ved at blive mig selv og blive en mand fysisk, men nu arbejder min krop i den modsatte retning, uddyber Cross og tilføjer:

– Det gør mig vred, at jeg er blevet tvunget til det her. Det er meningen, at graviditeten skal være en glad tid, men i min krop føles det forkert.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview