Ligestillingsnyt

Dansk Kvindesamfund støtter borgerforslag mod omskæring af raske drenge under 18 år

Dansk Kvindesamfund melder sig ind i rækken af støtter af det nyligt fremsatte borgerforslag mod omskæring af raske drenge under 18 år. Billede: Logo, Dansk Kvindesamfund/arkivfoto.

»Omskæring af børn – der ikke er nødvendig af helbredsmæssige årsager – er helt utilstedeligt«, fastslår den feministiske forening.

Dansk Kvindesamfund støtter det nyligt fremsatte borgerforslag mod omskæring af raske drenge under 18 år.

Det meddeler den mere end 100 år gamle forening på sin Facebook-side.

– Dansk Kvindesamfund bakker fuldt op omkring dette borgerforslag om at indføre en kønsneutral mindstealder på 18 år for omskæring, skriver foreningen.

– Simpelthen, fordi omskæring af børn – der ikke er nødvendig af helbredsmæssige årsager – er helt utilstedeligt, tilføjer Dansk Kvindesamfund.

Ligeledes støtte fra Copenhagen Pride

Også Copenhagen Pride støtter forslaget. Her forklarer formand Lars Henriksen hvorfor.

18.745 har skrevet under

Borgerforslaget mod omskæring af raske drenge under 18 år er fremsat af foreningen Intact Denmark.

Forslaget har været online på Folketingets hjemmeside siden 1. februar og har i skrivende stund opnået 18.745 underskrifter. Målet er 50.000, som skal nås inden 31. juli. Sker det, kan forslaget blive stillet i Folketinget.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *