14. juni, 2024

Derfor har Woman fjernet kritiseret artikel

Billede fra den artikel, som nu er fjernet. Foto: Woman.dk.
Billede fra den artikel, som nu er fjernet. Foto: Woman.dk.

Efter kritik har magasinet Woman fjernet artiklen ‘Hitter dit strandlook hos mænd?’ fra sin hjemmeside. Womans chefredaktør Sara Møller Christensen fortæller hvorfor.

For nogle dage siden bragte magasinet Woman en artikel med navnet ‘Hitter dit strandlook hos mænd?’ på Woman.dk. Efter kritik er artiklen nu ikke længere at finde på hjemmesiden. Jeg har spurgt Womans chefredaktør, hvorfor artiklen er blevet fjernet. Men først et blik på de reaktioner, artiklen medførte.

Negative reaktioner

Artiklen, som fortalte, hvad tre unge mænd mente om kvinders valg af badetøj på stranden, vakte hurtigt vrede på de sociale medier og blandt feministiske bloggere. Det mest omfattende opslag om artiklen lavede ‘Proletarprinsessen’ – der har lige under 3.000 følgere – på sin Facebookside:

Proletarprinsessen Proletarprinsessen Proletarprinsessen

Lignende synspunkter kan findes andre steder på Facebook og andre sociale medier.

Artiklen er nu fjernet fra Woman.dk

Artiklen er nu fjernet fra Woman.dk. Klikker man på linket til artiklen, får man følgende meddelelse:

Kritiseret artikel fjernet fra Woman.dk

Det er altså ikke længere muligt at læse, hvad de tre unge fyre synes om bikinier og topløse kvinder på stranden.

Derfor har Woman fjernet artiklen

Jeg har spurgt chefredaktør på Woman, Sara Møllen Christensen, hvorfor artiklen er blevet fjernet, og om beslutningen får fremadrettede konsekvenser for den redaktionelle linje på Woman.

Underlæggende voldtægtsbudskab

Sara Møller Christensen forklarer, at artiklen er væk, fordi en læser har gjort redaktionen opmærksom på, at artiklen kan læses med et underlæggede voldtægtsbudskab, og at det er et budskab, Woman aldrig kan stå inde for:

– En læser gjorde os opmærksom på, at hun syntes, artiklen kunne læses med et underliggende budskab om, at det var okay at forgribe sig mod kvinder på baggrund af deres påklædning. Det synspunkt kan vi aldrig stå inde for på Woman, og derfor valgte vi at fjerne artiklen, da det i den sammenhæng er nok, hvis bare en eneste læser har fået den opfattelse.

Mindet om vigtigheden af ikke at støde læserne

Chefredaktøren fortæller samtidig, at beslutningen om at fjerne den konkrete artikel ikke umiddelbart får indflydelse på Womans redaktionelle linje, men at kritikken minder redaktionen om vigtigheden af at være opmærksom på ikke at støde læserne:

– Vi vil fortsat lave artikler om, hvad mænd tænker, da det er noget, der optager vores læsere meget. Vi er opmærksomme på, at vi har et ansvar i forhold til vinklingen af disse artikler og i forhold til at redigere mændenes svar på en måde, så de ikke fremstår stødende. Dette ansvar har ikke ændret sig, men vi er blevet mindet om vigtigheden af det, afslutter Sara Møller Christensen i sit svar til mig.

Artiklens kritikere kan således glæde sig over, at artiklen er blevet fjernet, men må samtidig indstille sig på også i fremtiden at finde artikler om mænds tanker om kvinder på Woman.dk.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview