14. april, 2024

Donald Trump udelukker transkønnede fra det amerikanske forsvar

Donald Trump har netop meddelt, at transkønnede ikke tillades at gøre tjeneste noget sted i det amerikanske forsvar. Billede: Donald Trump, Donald Trump, Twitter/’Max Klinger’, karakter i tv-serien MASH, screenshot, YouTube.

Det ville være for dyrt og skabe for mange problemer at tillade transkønnede at gøre tjeneste i forsvaret, meddeler præsidenten på Twitter. 

Opdateret, 26/7 2017, 16:31.

Transkønnede er ikke velkomne i det amerikanske forsvar.

Så kort og kontant er beskeden fra USA’s præsident, der for under en time siden gjorde sin holdning klar på sit foretrukne medie, Twitter.

– Efter konsultation med mine generaler og militære eksperter, vær venligst opmærksom på, at den amerikanske regering ikke vil acceptere eller tillade transkønnede personer at gøre tjeneste i nogen del af det amerikanske forsvar, skriver Donald Trump.

– Vort militær skal være fokuseret på afgørende og overvældende sejr og kan ikke belastes af de enorme medicinudgifter og den disruption, transkønnede i militæret ville medføre, tilføjer den amerikanske præsident.

Der skønnes ifølge DR i øjeblikket at være mellem 2.500 og 7.000 transkønnede blandt de 1,3 millioner soldater i det amerikanske forsvar.

Donald Trump udsendte sit budskab tidligere i dag fra klokken ca. 15.00 dansk tid i tre separate tweets. De tre tweets kan ses herunder.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview