23. juni, 2024

»Du ligner et glas mayonaise«

Klummeskribent David Hon (tv.) har i de seneste dage været udsat for hån og latterliggørelse på de sociale medier. Det er sket, efter Hon i en klumme forklarede, hvorfor han ikke vil date en feminist. Foto: Dougal Brownlie/Twitter.
Klummeskribent David Hon (tv.) har i de seneste dage været udsat for hån og latterliggørelse på de sociale medier. Det er sket, efter Hon i en klumme forklarede, hvorfor han ikke vil date en feminist. Foto: Venstre side: Dougal Brownlie. Venstre side: Bruger på Twitter.

Klummeskribent forklarede, hvorfor han aldrig vil date en feminist: Nu hånes og latterliggøres han for sit udseende på sociale medier

Torsdag bragte mediet Josephine Magazine David Hons klumme ‘Why I’ll Never Date a Feminist’.

I klummen forklarer Hon, at han ikke opfatter det som en realistisk mulighed at date en, der mentalt er låst fast i en idé om, at et parforhold skal være en magtkamp mellem to køn i stedet for et kærlighedsforhold mellem to mennesker.

– Mennesker, der er mere loyale over for deres køn og ikke deres signifikante anden, er ikke gode partnere. De vil altid se på dig som mere heldig end dem. De har købt ind i »kampen mellem kønnene« mentalt, og det gennemsyrer ofte deres opfattelser af romantik. Romantik bliver til en magtkamp snarere end et partnerskab., skriver han.

Hon afslutter klummen med et håb om, at kløften mellem kønnene i fremtiden vil blive mindre.

– Måske vil det bliver anderledes om nogle årtier. Måske kommer der en dag, hvor mænd og kvinder vil stoppe med at forsøge at fjerne linjerne mellem os og forstå, at det er forskellene mellem kønnene, der gør romantik, familieliv og kærlighed til en fornøjelig oplevelse, skriver han.

»Du ligner et glas mayonaise«

‘Why I’ll Never Date a Feminist’ skabte hurtigt mange reaktioner. Fredag var klummens titel det 13. mest trendende hashtag på Twitter og David Hon selv nummer otte.

Hovedparten af kommentarerne er negative, og mange af dem handler om Hons udseende.

– LOL! ‘Why I’ll never date a feminist’ skriver en fyr, som ikke ved, hvad feminisme er, og som ligner en mælkekarton, skriver en.

– Dette er forfatteren til en artikel med titlen ‘Why I’ll Never Date a Feminist’. Det viser sig, at tiggere KAN tillade sig at være kræsne, skriver en anden.

– Du ligner et glas mayonaise, skriver en tredje.

– Kære ‘Never Date a Feminist’-fyr: Du behøver ikke bekymre dig om det. Tro os, skriver en fjerde.

David Hon tager dog de hånlige tweets med ophøjet ro. Han mener, at de mange nedsættende kommentarer underbygger klummens budskab.

– Jeg er ikke følelsesmæssigt berørt af noget af det her. Jeg er blevet mobbet før. I beviser bare min pointe. #NeverDateAFeminist, skriver han.

Klummen, som startede det hele, kan læses i dansk oversættelse her på siden.

Eksempler på reaktionerne på David Hons klumme ‘Why I’ll Never Date a Feminist’

 

https://twitter.com/bpasqualotto/status/774026978730967040

https://twitter.com/robfee/status/774012186465214464?ref_src=twsrc%5Etfw

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview