25. juli, 2024

Espersen: »Kvindekampen i Danmark er fuldstændig død«

– De kritiserer en lillebitte myre i stedet for at tage fat på den store, fede elefant, der står lige for næsen af dem, siger Søren Espersen om de danske feministers fokus på USA. Billede: Ft.dk, fotograf Steen Brogaard/arkivfoto.

Dansk Folkepartis Søren Espersen er ikke imponeret over danske feminister, der »hyler op« foran den amerikanske ambassade.

Kvindekampen i Danmark er stendød.

Det mener Dansk Folkepartis Søren Espersen, der udtaler sig om emnet til BT i en artikel, som endnu ikke er online.

– Der kæmpes slet ikke nogen kamp. Der foregår nul og niks i de feministiske kredse. De er bare sure på højreorienterede politikere, siger Espersen i artiklen.

Kritiserer en myre og ignorerer en elefant

Dansk Folkeparti-politikeren finder det absurd, at de danske feminister demonstrerer foran den amerikanske ambassade, men ikke foran den iranske, den saudiarabiske eller foran Grimhøj-Moskeen.

– Det er meget nemmere og uforpligtende at rende rundt og hyle op foran den amerikanske ambassade, siger Espersen og tilføjer lidt efter:

– De kritiserer en lillebitte myre i stedet for at tage fat på den store, fede elefant, der står lige for næsen af dem. Kvindekampen i Danmark er fuldstændig død, fordi der ikke tages fat på det, som virkelig gælder.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview