30. november, 2023

Færre kvinder end mænd ønsker ligestillet værnepligt

Knap så mange kvinder som mænd ønsker, at værnepligten ligestilles, viser meningsmåling foretaget her på siden. Tallene skal dog tages med et gran salt. Billede: Arkivfoto.

Kvinder går ikke lige så stærkt ind for ligestilling af værnepligten, som mænd gør, viser meningsmåling foretaget her på siden.

Et klart flertal af læserne af Reelligestilling.dk går ind for ligestilling af værnepligten, så kvinder også skal aftjene værnepligt.

Det viser en meningsmåling, som blev igangsat i går aftes,

Meget usikre tal

I skrivende stund har 98 mænd og 76 kvinder besvaret meningsmålingen, og det lave antal besvarelser er blot en af flere fejlkilder.

En anden er, at det er umuligt at være sikker på, at respondenterne har sat deres krydser de rigtige steder, og en tredje er, at læserne på Reelligestilling.dk ikke udgør et repræsentativt udsnit af befolkningen.

Der er således al mulig grund til ikke at lægge for meget i tallene.

Men med det in mente er det interessant, at meningsmålingen viser en forskel mellem kønnene i forhold til ønsket om at indføre ligestillet værnepligt.

For mens 85,7 procent af mændene går ind for ligestilling af værnepligten, er det tilsvarende tal for kvinder blot 69,7 procent.

Omvendt mener 30,3 procent af kvinderne, at den nuværende ordning er fin, mens kun 14,3 procent af mændene foretrækker at være alene om at aftjene værnepligt.

Undersøgelsen vil fortsætte med at køre nogle dage endnu for at se, om et øget antal besvarelser ændrer på resultaterne.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview