Ligestillingsnyt

Feminister raser over borgerlig politikers fredagstip: »Billige piger, billige drinks«

Folketingskandidat for Nye Borgerlige Lars Boje Mathiesen kritiseres, efter han i går på Facebook gav et godt råd til mænd om kvinder, der nasser drinks i byen. Billede: Screenshot, video, Facebook, Lars Bøje Mathiesen.

– Lad være med at stemme på ham til næste folketingsvalg, lyder det fra tidligere næstforkvinde i Dansk Kvindesamfund Ulla Tornemand. 

Er du træt af kvinder, der nasser drinks, når du er i byen? Så har folketingskandidat for Nye Borgerlige Lars Boje Mathiesen et godt tip til dig.

– Når I nu står på en bar, og der kommer de her piger op, som gerne vil nasse drinks, så har jeg lige et godt råd. Sig: ‘Ja, det kan du godt få’, og lav en lille aftale med bartenderen, forklarer Mathiesen.

– Så hælder han en drink op til dig og drink op til hende. I hendes hælder han så ikke noget spiritus i, fortsætter han.

– Når hun så får drinken, så siger hun: ‘Jamen, der er jo ikke noget alkohol i!’, uddyber Mathiesen.

– Så siger du: ‘Nej. Billige piger, billige drinks!’, afslutter han.

Det gode råd lagde folketingskandidaten på Facebook i går, og videoen med tippet er allerede vist næsten 3.000 gange.

»Lad være med at stemme på ham«

Det er dog ikke alle, der mener, at rådet er godt.

Blandt kritikerne af Mathiesens drinkstip er tidligere næstforkvinde for Dansk Kvindesamfund Ulla Tornemand, som på Facebook tager klar afstand fra Mathiesen og hans video.

– Her et lille tip til alle der møder Lars Boje Mathiesen: Lad være med at stemme på ham til næste folketingsvalg. Lad i det hele taget være med at stemme på kandidater til både kommunal- og folketingsvalg, der mener piger og kvinder er billige, hvis de ikke giver ‘noget’ i bytte for en drink, skriver hun.

– Det eneste positive, der er at sige om Lars Boje Mathiesen, pt byrådsmedlem i Aarhus (min hjemby), er, at han ikke genopstiller til kommunalvalget. Dermed slipper vi lokalt for hans ækle kvindesyn og sexisme, uddyber Tornemand.

– Desværre er der risiko for, han kommer til at påvirke nationalt, han stiller nemlig op til Folketinget for Nye Borgerlige, skriver hun.

– Med det kvindesyn han lægger for dagen, er det ærligt talt, som kvinde, skræmmende at forestille sig ham være fuldgyldigt medlem af Danmarks lovgivende magt og vores repræsentative demokrati, tilføjer den tidligere næstforkvinde.

Under opslaget bakkes Tornemand op af sine følgere.

– Hvor er “AAAAAAAAD klamt!” knappen på Facebook? Brææææææææææk, skriver en.

– Taber stilen totalt gennemført. Kan kun være Nye Borgerlige. De fungerer som filteret nederst i min opvaskemaskine. Alt det affald, man ikke vil røre ved, skriver en anden.

»Jeg kommer ikke til at lave om på mig selv«

Lars Boje Mathiesen lad sig dog ikke skræmme af kritikken.

– Jeg frygter ikke at blive taget i at sige eller gøre noget, som kunne være stødende eller krænkende på dette segment af selvudnævnte poltiske korrekte, skriver den borgerlige politiker som reaktion i et nyt opslag.

– Jeg kommer ikke til at lave om på mig selv, blot fordi jeg er gået ind i politik. Jeg er ikke gået ind i politik for at være en rollemodel eller for at få anerkendelse. Jeg er politiker fordi jeg har nogle bud på hvordan vi kan gøre det anderledes og bedre, understreger han.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

One thought on “Feminister raser over borgerlig politikers fredagstip: »Billige piger, billige drinks«

  • udfra ovenstående referat forstår jeg ikke Ulla siger: “Lad i det hele taget være med at stemme på kandidater til både kommunal- og folketingsvalg, der mener piger og kvinder er billige, hvis de ikke giver ‘noget’ i bytte for en drink, skriver hun.”

    Jeg mener ikke at Lars Boje noget sted at har sagt de er billige fordi de ikke giver noget i bytte.

    Det kan jo være at referatet ikke er fuldkomment, men hvis han ikke har sagt det, vidner det bare endnu en gang om hvordan feminister ikke holder sig tilbage for at bruge “fake fakta” for at udbrede deres “tro”.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *