14. juni, 2024

Feministisk forfatter i hilsen til fan: »Har du slået nogen mænd ihjel i dag?«

Clementine Ford. Billede: Wikimedia Commons/MurielMary.

Den australske feminist Clementine Ford spørger i hilsen en af sine læsere, om hun har slået nogen mænd ihjel i dag. Og tilføjer: »Og hvis ikke, hvorfor ikke?«

Opdateret 30/5-2020, 16:05.

– Har du slået nogen mænd ihjel i dag? Og hvis ikke, hvorfor ikke? Kærligst, Clementine.

Clementine Fords hilsen. Billede: Sociale medier.

Sådan lyder den håndskrevne hilsen, den feministiske aktivist og forfatter Clementine Ford har skrevet til en af sine læsere i en udgave af sin seneste bog, ‘Fight Like a Girl’.

En bog, 35-årige Clementine Ford selv kalder sit »manifest«.

Fik mand fyret

Det er langt fra første gang, Clementine Ford opfører sig kontroversielt. Tværtimod er den australske feminist kendt for sin hårde tone og aggressive debatstil.

I 2015 fik hun en mand fyret ved at lægge pres på hans arbejdsgiver, efter han havde kaldt hende en »slut« på Facebook.

Clementine Ford har desuden flere gange på Twitter skrevet, at hun ønsket mænd dræbt. Mange af de tweets kan dog ikke findes på Twitter længere.

Afviser kritikken

På Twitter afviser Clementine Ford kækt kritikken af den håndskrevne mordopfordring. I et svar til en journalist fra Daily Mail Austrailia påpeger hun, at modtageren af opfordringen ikke er en fan.

– Hej Josh. Lauren Ingram er ikke en »fan«, hun er en af de kvinder, jeg træner til at operere solkanonen. MEN NU HAR DU AFSLØRET VORES PLAN!, skriver den australske feminist på det sociale medie.

https://twitter.com/clementine_ford/status/879528399630344193

Protester mod bogudgivelse

Clementine Ford følges af næsten 300.000 på tværs af sociale medier og har for nylig skrevet under med et forlag om udgivelsen af sin næste bog.

Den får titlen ‘Boys Will Be Boys’ og forventes at udkomme i 2018.

Foruden at være feminist, aktivist og forfatter er Clementine Ford enlig mor, og hun kalder den kommende bog »et kærlighedsbrev« til sin søn.

Det er dog langt fra alle, der tager kærligt imod den.

‘Boys Will Be Boys’ har således allerede nu vakt vrede i Clementine Fords hjemland, Australien, hvor anti-feminister har startet en underskriftsindsamling mod det, de opfatter som en »mandehadende bog«.

I skrivende stund har godt 500 personer skrevet under på protesten mod udgivelsen.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview