14. juni, 2024

Har Huffington Post opfundet Shelley Garland?

Ifølge Huffington Post er Shelley Garland feminist, aktivist og filosofistuderende. Men hvis det er sandt, hvorfor er der så ingen spor efter hende noget sted på nettet? Billede: Egen grafik/screenshot Huffington Post.

Hvide mænd skal fratages stemmeretten i 20 år: Huffington Post bringer kontroversielt indlæg, hvis afsender tilsyneladende ikke eksisterer.

Huffington Posts sydafrikanske redaktion bragte torsdag et indlæg med et meget kontant budskab: Hvide mænd skal fratages stemmeretten i 20 år.

Ifølge afsenderen, Shelley Garland – mere om hende senere – er pausen nødvendig. Hverken Brexit eller Donald Trump ville være sket, hvis ikke hvide mænd havde kunnet stemme, og der er brug for et pusterum, hvis verden skal bringes i balance igen, mener hun.

– Hvis hvide mænd ikke længere kunne stemme, ville den progressive sag blive styrket. Det ville ikke være nødvendigt at fratage hvide mænd stemmeretten for altid – fratagelsen af stemmeretten for hvide mænd i 20 år (lige under en generation) ville i nogen grad medføre et fald i den indflydelse, reaktionær og neo-liberal ideologi har i verden, skriver Garland og tilføjer lidt efter:

– Dette ville også være et stort slag mod giftig hvid maskulinitet, et, der har været behov for længe.

Garland påpeger, at de 20 års pause vil kunne bruges til at redistribuere nogle af de værdier, hvide mænd har opnået »som resultat af tyveri og vold«.

– En fratagelse af stemmeretten for hvide mænd, sammen med gennemførelsen af lovgivning møntet på at redistribuere nogle af deres værdier i denne periode, vil også, i et vist omfang, fungere som kompensation for slaveri, kolonialisme og apartheid, som verden stadig kæmper for at få betalt, skriver hun.

En kompensation, som blandt andet skal opnås gennem ekspropriation.

– Det er åbenlyst, at dette voldelige status quo ikke vil ændre sig uden kamp, og den eneste måde at gøre det på vil være gennem ekspropriation af disse forskellige værdier og ligelig fordeling af dem til dem, der har brug for dem. Dette vil ikke kun gøre verden til et mere lige sted, men vil også bidrage til at betale den gæld, hvide mænd skylder verden, skriver Garland, inden hun lidt efter afslutter med en betragtning om retfærdigheden i forslaget.

– Dette kan synes uretfærdigt og urimeligt, men at lade hvide mænd fortsætte med at bestemme politisk og økonomisk vil, når man ser på deres handlinger de sidste 500 år, være en endnu større uretfærdighed, skriver hun.

Hvem er Shelley Garland?

Indlægget har skabt debat på de sociale medier, hvor mange har reageret negativt mod det kontroversielle forslag.

– Af Shelley Garland, MA-filosofi-studerende. Jeg sidder og overvejer, om min grad overhovedet er værd at tage, hvis folk som hende er på mit studie, skriver en.

https://twitter.com/SteamyDrew/status/852558101832192000

Samtidig undrer flere sig over, hvem Shelley Garland er. På Huffington Post findes en beskrivelse, som blandt andet fortæller, at Garland er aktivist og feminist.

– Shelley Gardland is an activist and a feminist and is currently completing an MA degree in philosophy. When she’s not gagging at South Africa’s unique brand of rainbow politics, she’s working on ways to smash the patriarchy, står der i beskrivelsen.

Om Shelley Garland på Huffington Post Sydafrika. Billede: Screenshot, Huffington Post Sydafrika.

Under beskrivelsen linkes til indlægget om hvide mænds stemmeret, som er det eneste, Garland har skrevet for Huffington Post. Der er altså ikke flere informationer om Garland at hente her.

Og forsøger man at blive klogere på Garland ved at søge på Google, skuffes man også hurtigt. Heller ikke på verdens største søgemaskine er der mere at finde om kvinden bag det kontroversielle indlæg. Ingen Twitter-profil, ingen Facebook-profil og ingen omtale i forbindelse med noget som helst.

Det samme er tilfældet, hvis man laver en billedsøgning på det billede af Garland, Huffington Post har liggende sammen med beskrivelsen. Det eneste sted på nettet, billedet findes, er der.

Et pseudonym?

Disse forhold har fået flere til at sætte spørgsmålstegn ved, om Shelley Garland eksisterer.

– Så. En person kaldet »Shelley Garland« skriver en artikel for Huffington Post Sydafrika, der opfordrer til at fratage hvide mænd stemmeretten. Hun eksisterer ikke, skriver en.

https://twitter.com/hobbycontrarian/status/852546314793517056

– Lyder »Shelley Garland« ikke meget som et Godfrey Elfwick-alias?, skriver en anden.

https://twitter.com/fche/status/852509096930680832

Opdateret 17/4.2017, 02:04: Huffington Post erkendte efterfølgende, at Shelley Garland ikke eksisterer:

Huffington Post erkender: Shelley Garland findes ikke

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview