13. juni, 2024

Huffington Post erkender: Shelley Garland findes ikke

Huffington Post Sydafrika bragte for tre dage siden et kontroversielt indlæg af en kvinde ved navn Shelley Garland. Mediet erkender nu, at Shelley Garland ikke eksisterer. Billede: Screenshots, Huffington Post Sydafrika.

Kvinde bag kontroversielt indlæg eksisterer ikke, erkender Huffington Post Sydafrika. Indlægget er nu fjernet fra mediets hjemmeside.

For tre dage siden stillede Reelligestilling.dk i en artikel af samme navn spørgsmålet: Har Huffington Post opfundet Shelley Garland?

Artiklen handlede om et yderst kontroversielt debatindlæg, som var blevet bragt på Huffington Posts sydafrikanske side. Indlæggets hovedbudskab var, at mænd skulle fratages stemmeretten i 20 år, og flere ting pegede på, at dets afsender, en kvinde ved navn Shelley Garland, ikke eksisterede.

Huffington Post: Vi blev snydt

Det sidste er nu blevet bekræftet af Huffington Post, der som konsekvens har fjernet indlægget fra sin hjemmeside.

– Shelley Garland, som hævdede at være MA-studerende på UCT, kan ikke spores og synes ikke at eksistere, skriver mediet i et indlæg, der beklager affæren over for læserne.

– Vi har med det samme styrket vores blogging-procedurer, som, indtil nu, har fungeret på basis af åben kommunikation og god tro. Fra nu af vil bloggere skulle verificere sig selv, fortsætter Huffington Post og tilføjer:

– Vi vil afholde diskussioner om at implementere endnu bedre kvalitetskontrol.

Huffington Post tilføjer, at mediet har kontaktet den sydafrikanske presseombudsmand, Joe Thloloe, for at få en analyse af de holdninger, Huffington Post gav »Shelley Garland« mulighed for at ytre.

Foruden den umiddelbare beklagelse har Huffington Post Sydafrika bragt et længere indlæg om sagen.

Chefredaktør forsvarede indlægget

På Twitter er vreden over episoden stor. Det skyldes ikke mindst, at chefredaktør på Huffington Post Sydafrika, Verashni Pillay, forsvarede »Shelley Garlands« indlæg, inden det blev slettet.

– Garlands underliggende analyse om den ulige distribution af rigdom og magt i verden er typisk for feministisk teori, skrev Pillay blandt andet og tilføjede:

– Den er blevet støttet på mange forskellige måder af feministiske skribenter og teoretikere i årtier. I den forstand var der intet i artiklen, som skulle have chokeret eller overrasket nogen.

Pillay slettede siden sit forsvar for »Garland«, men flere nåede at tage screenshots af det, blandt andre Twitter-brugeren Tommy.

https://twitter.com/tciccotta/status/853640071500746754

Også fra politisk hold er der kritik af Huffington Posts håndtering.

– Meget trist, at et medies troværdighed er blevet destrueret, skriver parlamentsmedlem John Steenhuisen (Democrati Alliance) i en tråd om sagen.

 

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview