26. maj, 2024

Information sammenligner #MeeToo-kampagnen med Murens Fald og Det Arabiske Forår

Ifølge Dagbladet Information er den feministiske hashtagkampagne #MeToo »en lille revolution«, som tåler sammenligning med historiske begivenheder som Murens Fald og Det Arabiske Forår. Billede: Arkivfoto/Wikipedia, fotograf: Lear 21/Wikipedia, fotograf: Jonathan Rashad.

Dagbladet Information kalder den feministiske hashtagkampagne #MeeToo »en lille revolution« og drager paralleller til de folkelige oprør i DDR og Ægypten.

Ifølge Dagbladet Information er vi i disse dage vidner til en historisk begivenhed.

Den feministiske hashtagkampagne #MeeToo, som har kunnet obeserveres på sociale medier i de seneste dage, er nemlig en vaskeægte revolution.

Det understreger avisen i sin seneste leder.

– Det er en lille revolution, vi er vidne til i disse dage med #metoo, hvor kvinder på sociale medier deler erfaringer om seksuel forulempelse eller krænkelse, indleder Information.

– Revolutionen, der vedrører os alle og sker lige for øjnene af os, består i, at vi er i færd med at omskrive vores egen historie, samtidig med at den pågår, fortsætter avisen.

Kan sammenlignes med Murens Fald og Det Arabiske Forår

Ifølge det venstreorienterede medie er den feministiske hashtagkampagne udtryk for »ny radikal historieskrivning« skabt af »en helt ny social massebevægelse«, hvis digitale protester tåler sammenligning med de folkelige oprør forud for historiske begivenheder som Murens Fald og Det Arabiske Forår.

– I 1989 gik folket på gaderne i Leipzig og råbte i kor, at de var folket, og i Cairo blev Tahrir-pladsen i 2011 symbolet for den folkelige opstand mod de mellemøstlige diktaturer, skriver Information.

– Med #metoo har vi i en helt anden skala at gøre med en global folkelig protest, som ikke retter sig mod en diktator eller et undertrykkende styre, men mod os selv og en syg kultur, tilføjer avisen.

#MeeToo-kampagnen blev startet den 15. oktober af den amerikanske sanger og skuespillerinde Alyssa Milano, som i et tweet opfordrede andre kvinder til at bruge hashtagget »me too« til at fortælle om seksuelle overgreb.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview