24. maj, 2024

Jørgen Leth om #MeToo: »Jeg synes, den dér kampagne er noget værre pis«

Ifølge Jørgen Leth er #MeToo-kampagnen »noget værre pis«. Billede: Wikimedia Commons, fotograf: Hreinn Gudlaugsson.

Den folkekære filminstruktør og Tour de France-kommentator har ikke meget til overs for #MeToo-kampagnen. »Det er helt latterligt, det er gået amok«, siger han.

Ifølge TV 2 mener omkring 80 procent af danskerne, at #MeToo-kampagnen er gået for vidt.

Samme holdning har filminstruktør og Tour de France-kommentator Jørgen Leth, der ikke lægger fingrene imellem i sine udtalelser om kampagnen.

– Jeg synes, den dér kampagne er noget værre pis. Det er helt latterligt, det er gået amok, indleder han over for damebladet Femina.

Peter Aalbæk er en sjov og dejlig mand

I interviewet, der er fra starten af januar, tager Jørgen Leth samtidig Peter Aalbæk i forsvar.

– Når man ser, hvad en god mand som Peter Aalbæk bliver udsat for, så bliver jeg simpelthen rasende. Han er ikke på nogen måde nogen sexist, han er en sjov og en dejlig mand, siger han.

– Det er helt urimeligt og et typisk eksempel på, hvor langt den kampagne kører ud over alle spor og fuldstændig slipper forbindelsen til virkeligheden. Jeg tager gerne de hug, som jeg måske bliver udsat for, fordi jeg siger det, understreger Jørgen Leth.

De ‘klask i røven’, Peter Aalbæk skal have givet nogle af sine praktikanter, kalder Jørgen Leth primitive og vulgære.

– Peter Aalbæk har den joviale facon, og jeg synes, man kommer til at se bort fra en masse … positiv energi, ved at man med det samme dømmer ham ude, fordi han klasker, siger den 80-årige instruktør.

– Jeg kunne ALDRIG finde på at klaske en kvinde i røven. Det er bare fjernt for mig. Jeg synes, det er primitivt og vulgært. Men han har jo ikke gjort dem ondt med det, afslutter Jørgen Leth.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview