18. maj, 2024

Karen Melchior: Jeg forsager tidligere undskyldninger

“Jeg forsager tidligere undskyldninger for ting, jeg ikke har gjort,” skriver Karen Melchior på Instagram. Billede: Pixabay.com.

Det tidligere europaparlamentsmedlem og medlem af De Radikale trækker undskyldninger fra 2020 tilbage.

I juli 2020 undskyldte daværende medlem af Europa-Parlamentet for De Radikale Karen Melchior på Facebook for at have inddraget en mands arbejdsplads i en diskussion om køn og uddannelsesvalg.

“Jeg deltog i en Facebook-tråd på DJØF’s Facebook-side, hvor jeg debatterede med Lasse Jacobsen om køn og valg af uddannelse. Lasse og jeg er uenige, men i stedet for at vælge den saglige debat, løb følelserne af med mig. Jeg skrev, at jeg ikke ville benytte Lasses arbejdsplads på baggrund af hans holdninger. Lasse følte sig med rette truet på sit levebrød, og han oplevede, at jeg lukkede munden på ham,” skrev Karen Melchior.

“Lasse og jeg har siden været i kontakt, og jeg har givet ham en stor undskyldning, som han har taget imod. Der er ingen undskyldning for at skrive, som jeg gjorde,” tilføjede hun.

Undskyldningen kom, efter Karen Melchior undervejs i debatten blandt andet havde skrevet: “Lasse Jacobsen seriøst?! Så ved jeg da at jeg ikke bør ansætte Deloitte.”

Trak sig fra debat

I forbindelse med sin undskyldning lagde Karen Melchior op til en offentlig debat om uenighederne med Lasse Jacobsen. En debat, hun dog senere, i august 2020, trak sig fra.

“Jeg drøftede med Lasse Jacobsen, om vi skulle lave et offentligt møde. Det har jeg valgt, at jeg ikke vil,” begrundede Karen Melchior.

Forsager tidligere undskyldninger

Undskyldningerne, Karen Melchior gav i juli 2020, fik en levetid på lidt under tre et halvt år. For søndag meddelte den tidligere europaparlamentariker, at hun trækker dem tilbage.

“Jeg forsager tidligere undskyldninger for ting, jeg ikke har gjort for at stille en hævngerrig horde tilfreds for en fornærmelse, som blev kørt ud af proportioner og fremstillet for at gøre fremstille mig som angriberen og som offer en af troldene i kommentarsporet, der forsøgte “bare at stille spørgsmål” til hvorvidt mænd og kvinder faktisk kunne biologisk have samme evner og interesser med formålet at diskreditere fakta om uligestilling i Danmark,” skriver Karen Melchior på Instagram.

Skulle bare have holdt min kæft

“Ja, jeg skulle da bare have holdt min kæft. Overladt kommentarsporet til misinformation og manderetsaktivisterne. Fordi der skal kun være plads til dem på nettet. Alle vi andre skal bare trues, forfølges og chikaneres til vi ikke orker at åbne munden mere,” fortsætter Karen Melchior.

“Men nej, det er naturligvis ikke cancelkultur når det rent faktisk lykkes at lukke munden og karrieren på en kvinde, der ønsker lige rettigheder for alle,” uddyber hun.

“Men jeg er glad for at have sikret Berlingske en kommentator og klummeskribent, og ham en karriere som debattør i de danske medier. Samt utallige kliks til online aviserne. Det har sikkert gjort et eller andet for dansk økonomi eller noget. (Jeg forsager også den kop kaffe i eftermiddags, der har holdt mig vågen)” afslutter Karen Melchior.

Kommentatoren, Karen Melchior henviser til, er Christian Marcussen, som skriver for Berlingske. Marcussen bragte sagen om Karen Melchiors angreb og undskyldninger op på X lørdag, dagen før hun på Instagram meddelte, at undskyldningerne ikke længere er gældende.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview