23. maj, 2024

Kommune hyrer Sanne Søndergaard til at tale om sundhed

Sanne Søndergaard skal i to foredrag blandt andet forklare borgerne i Egedal Kommune, hvad der sker i hovedet og i kroppen på teenagere.

“Hvad sker der egentlig i hovedet på din teenager? Og i kroppen?”. Det er nogle af de spørgsmål, standupkomiker Sanne Søndergaard skal besvare ved to foredrag i Egedal Kommune 20. og 21. maj.

Søndergaard er uddannet journalist, selvlært komiker og blev i 2014 kåret til “årets feminist”, men har ingen sundhedsfaglig uddannelse på CV’et. Hun er kendt for sine skarpe holdninger til køn og har blandt andet lavet showet Mandehader?.

Overlevelsesguide til teenagehormoner og Fuck normal

På sin hjemmeside sannesondergaard.dk tilbyder Søndergaard i alt fire foredrag:

  • Overlevelsesguide til teenagehormoner
  • Voksenmobning for let øvede
  • Sæt scenen for en god eksamen
  • Fuck normal

Det er foredragene ‘Overlevelsesguide til teenagehormoner’ og ‘Fuck normal’, som borgerne i Egedal og andre interesserede kan glæde sig til.

Sund kropsopfattelse og mental sundhed

Ifølge Egedal Kommunes hjemmeside sætter Sanne Søndergaard i de to foredrag fokus på sund kropsopfattelse og mental sundhed. Søndergaard kaldes af kommunen “en komiker med indholdet i orden”.

Tid og sted

‘Overlevelsesguide til teenagehormoner’, der henvender sig til teenagere, kan opleves onsdag den 20. maj kl. 17.00, mens ‘Fuck normal’, der retter sig mod forældre til teenagere og voksne, der arbejder med unge, afholdes torsdag den 21. maj kl. 19.30. Begge foredrag er gratis og afholdes på Egedal Rådhus, Dronning Dagmars Vej 200.

Er alle lige kvalificerede til at tale om sundhed?

Reelligestilling.dk har på baggrund af arrangementet sendt en række spørgsmål til Egedal Kommune. Fx er det interessant at få at vide, hvorfor kommunen vælger at hyre en standupkomiker uden sundhedsfaglig uddannelse til at forklare, hvad der sker i hovedet og kroppen på teenagere. Kommunens svar vil blive bragt i en ny artikel.

Opdateret 18/5: Egedal Kommune har nu svaret på mine spørgsmål. Svarene og mine bevæggrunde for at henvende mig til kommenen kan læses her.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview