14. juni, 2024

KVINFO-støtte sammenligner Mette Bock med Donald Trump

– Tidligere bestyrelsesmedlem i KVINFO Berrit Hansen kritiserer kulturminister Mette Bock i opslag på Facebook. Blandt andet sammenligner Hansen Bock med USAs præsident, Donald Trump. Billede: Ft.dk, fotograf: Steen Brogaard/arkivfoto.

Tidligere bestyrelsesmedlem i KVINFO Berrit Hansen sammenligner i Facebook-opslag kulturminister Mette Bock med Donald Trump.

Berrit Hansen, 80, langer i opslag på tidligere KVINFO-direktør Elisabeth Møller Jensens Facebook-profil ud efter kulturminister Mette Bock.

Hansen, der er tidligere medlem af bestyrelsen i KVINFO og forhenværende styrelseschef i Undervisningsministeriet, sammenligner i opslaget Mette Bock med Donald Trump.

– Kulturminister Mette Bock meddeler i en pressemeddelelse, at hun har »besluttet« at flytte Kvinfo’s biblioteksopgaver over til Det Kgl Bibliotek. Det lyder som om kulturministeren har lært af Trump – nemlig at regere ved dekret, skriver hun.

Den erfarne KVINFO-støtte sætter samtidig spørgsmålstegn ved, om kulturministeren derved gør noget, hun ikke har beføjelser til at gøre.

– Overskrider kulturministeren hermed sine beføjelser? Det er jo Folketinget, der har besluttet at yde tilskud til Kvinfo’s opgaver, så kulturministeren kan da kun beslutte at stille forslag om at reducere tilskuddet på det kommende finanslovsforslag, skriver Hansen.

–  Og hvad med Kvinfo’s eksisterende bibliotek og dokumentationssamling iøvrigt? Kvinfo er jo en selvejende institution, så ministeren kan formentlig ikke uden bestyrelsens tilslutning forlange samlingerne udleveret, tilføjer hun.

Sætter sin lid til Venstre

I opslaget tager Berrit Hansen afstand fra LAs politik og retter i stedet sit håb til partiet Venstre.

– Samtidig afslører ministerens partifælle Laura Lindahl LA’s ideologiske holdning og hensigt bag beslutningen: “Det Kvinfo står for er en statsfeminisme…..Kvinfo er et politisk projekt, og vi skal selvfølgelig ikke give statsstøtte til propaganda”, skriver hun og fortsætter:

– Vil Venstre virkelig stå på mål for, at man gennem alle årene har ydet statsstøtte til propaganda og ikke til et videnscenter med mange forskellige opgaver, f.eks på integrationsområdet?

Hansen afslutter sit opslag med at understrege, at KVINFO er et tværpolitisk projekt.

– Kvinfo’s styrke – ligesom ligestilling generelt – har hele tiden haft et tværpolitisk fundament, som nødig skal gå tabt under LA’s behov for ideologiske markeringer, skriver hun.

– Iøvrigt bemærkes, at Kvinfo i forvejen samarbejder tæt med Det Kgl. Bibliotek og har til huse i samme bygningskompleks, afslutter hun.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview