27. maj, 2024

Ligestillingsministeren vil sikre »alle mennesker« lige rettigheder, men inviterer kun LGBT+-miljøet til dialogmøde

Ligestillingsminister Mogens Jensen. Billede: Wikimedia Commons, Mogens Engelund.

Ligestillingsminister Mogens Jensen (S) har igangsat en gennemgang af diskriminerende lovgivning. Men hans fokus er ensidigt.

Opdateret 20/8-2019, 8:59.

Står det til ligestillingsminister Mogens Jensen (S), skal der ryddes op i lovgivning, som forhindrer, at alle mennesker har samme rettigheder.

Det fortæller Altinget.

Ifølge onlinemediet vil ministeren »rense lovgivningen for diskrimination«, hvilket skal ske på baggrund af en gennemgang af de nuværende love og regler.

– Der er sat gang i en større lovgennemgang af ting, der kan være diskriminerende, eller som forhindrer, at alle mennesker har lige rettigheder, siger Mogens Jensen til Altinget.

– Ud af det vil der komme en række forskellige problemstillinger, vi skal kigge på. Jeg tager ikke stilling til nogen af dem enkeltvis, tilføjer han.

Ensidigt fokus på LGBT+-perspektiver

Både heteroseksuelle og homoseksuelle mænd diskrimineres i den nuværende lovgivning på en række områder. Det gælder blandt andet i forhold til partnervold og værnepligt.

Det er dog ikke givet, at ministerens tiltag vil ændre på det.

Mogens Jensen har i forbindelse med arbejdet inviteret arbejdsmarkedets parter og repræsentanter for LGBT+miljøet til et dialogmøde.

Hverken kvindeorganisationer eller personer med fokus på mænds uligestilling er imidlertid inviteret med til mødet.

Det er dermed uklart, om ministeren mener »alle mennesker«, når han siger det, eller om tiltaget alene har til formål at sikre bedre rettigheder for LGBT+personer.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview