18. maj, 2024

Muntre Mogens fejrer cirkuselefanter, men er tavs om elefanten i rummet

Mogens Jensen fejrer etårs fødselsdag som minister for fødevarer, fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde. Billede: Grafik sammensat af screenshots fra de videoer, ministeren har ladet producere i anledning af sin ministerfødselsdag.

Mogens Jensen fejrer sit første år som minister med sjove videoer på sociale medier. Sin kollegas diskrimination af mænd tier han fortsat om.

En af den seneste uges helt store mediehistorier er social- og indenrigsminister Astrid Krags diskrimination af mandlige samlivsvoldsofre og deres børn.

I stedet for at lytte til kritik fra både fagpersoner, organisationer og politiske kolleger gennemførte Krag torsdag sit lovforslag, som betyder, at en kvinde, der udsættes for vold af sin partner, har ret til 10 timers psykologhjælp, mens en mand, der udsættes for vold af sin partner, ikke har ret til så meget som fem minutter. En forskelsbehandling, som også rammer de voldsramtes børn.

Her på siden kunne man læse min kommentar om sagen fredag den 19/6, men det var Ekstra Bladets artikel onsdag den 24/6, hvor journalist Brian Weichardt interviewer Astrid Krag, der bragte historien ud til hele befolkningen og skabte bred politisk opmærksomhed om den.

Hvad mener ligestillingsministeren?

Én stemme har dog været tavs i hele forløbet, og det er ligestillingsminister Mogens Jensen. Sagen, som jo ellers i den grad handler om køn og ligestilling, har Mogens Jensen ikke nævnt med et ord.

Men hvad laver han så, ligestillingsministeren, som er så vigtigt, at han ikke har tid til at kommentere vedtagelsen af en åbenlyst kønsdiskriminerende lov?

Jo, han fejrer fødselsdag.

Hurra for cirkuselefanterne

Festen finder sted på Mogens Jensens platforme på de sociale medier.

Her deler ministeren ikke bare en, men to videoer, som har har ladet produceret i anledning af sin etårs fødselsdag som minister for fødevarer, fiskeri, ligestilling og minister for nordisk samarbejde.

I den første video, ‘4xMogens’, som blev lagt online den 26/6, dagen før fødselsdagen, viser Mogens Jensen sit skuespillertalent, da han spiller de fire versioner af sig selv, han er nødt til at være som minister for fire områder.

I den anden video, ‘1 år som minister’, postet på selve fødselsdagen den 27/6, medvirker Mogens Jensen ikke selv. I stedet fortæller videoen grafisk om ministerens sejre.

Til tonerne af noget, der vækker minder om Olsen Bandens rejser til Spanien, nævnes blandt andet indkøbet af cirkuselefanter til pension, lanceringen af en national madspildsdag og en ny ordning for registrering af katte.

Kun to af videoens 18 mærkesager handler om køn og ligestilling, den ene om LGBT-rettigheder, den anden om digitale krænkelser, og det afspejler fint ministerens indsats på ligestillingsområdet i det første år på posten.

Desværre, vil mange nok mene.

For som Astrid Krag-sagen viser, er der rigeligt at gå i gang med for en ligestillingsminister, der interesserer sig for ligestilling. Og bruger mindre af sin tid på elefanter.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview