26. maj, 2024

Nu går der fisk i ligestillingsministerens arbejde

Karen Ellemann var indtil i dag minister for ligestilling og nordisk samarbejde. Nu er hun også minister for fiskeri. Billede: Ft.dk, fotograf: Steen Brogaard/arkivfoto.

Ligestillingsminister Karen Ellemann skal fremover også være minister for fiskeri.

Minister for ligestilling og nordiske samarbejde, Karen Ellemann, skal fremover også skal være minister for fiskeri.

Det meddeler statsminister Lars Løkke Rasmussen på regeringens hjemmeside.

– Jeg har i dag besluttet at overføre ansvaret for fiskeriområdet til Karen Ellemann, så hun fremover vil være minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde, indleder statsministeren.

Lars Løkke Rasmussen angiver to grunde til ændringen.

– For det første har det vist sig, at forvaltningen af de såkaldt omsættelige fiskekvoter igennem en årrække ikke har været tilfredsstillende, og det er jeg nødt til at tage bestik af. Det vil fremgå af en beretning fra Rigsrevisionen om indførelsen af omsættelige kvoter i dansk fiskeri, der offentliggøres om kort tid, forklarer han.

– For det andet er fiskeribranchen stærkt udfordret af Brexit, fordi den lander store mængder fisk i britisk farvand. Med ressortændringen får vi et større fokus på at styrke de internationale alliancer, der sikrer, at hele rigsfællesskabet kommer så stærkt ud på den anden side som muligt, fortsætter han.

– Endelig håber jeg, at vi nu kan genstarte samarbejdet om reguleringen af dansk fiskeri med Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, der i den seneste tid ikke har været tilstrækkeligt tillidsfuldt, tilføjer Lars Løkke Rasmussen og afslutter:

– Med ressortændringen tror jeg på, at vi får maksimal politisk fokus på at bringe administrationen af fiskekvoter i orden, og på at varetage interesserne for dette vigtige erhverv effektivt.

Mindre tid til ligestilling

Ændringen betyder, at Karen Ellemann får mindre tid til at beskæftige sig med ligestilling. Anderledes kan det ikke være, når ministeren skal varetage tre områder i stedet for to.

Det forhindrer dog ikke Karen Ellemann i at glæde sig over sine nye opgaver.

– Statsministeren har bedt mig om at overtage ansvaret for fiskeriområdet, skriver hun på Facebook.

– Fiskeriet er meget vigtigt for Danmark og derfor glæder jeg mig til at etablere et godt og tillidsfuldt samarbejde med både ordførerne og med erhvervet, fortsætter hun.

– Jeg er klar til at tage fat og glæder mig til opgaven. Fra i dag er jeg således minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde, afslutter den nyslåede fiskeriminister.

 

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview