Ligestillingsnyt

Pernille Vermund: Feministerne har sejret ad helvede til

Pernille Vermund savner sin ungdom, hvor »der blev spillet på alle tangenter, når Sabrina tonede frem på MTV og sang om ‘boys’ med brysterne hoppende ud af bikinien«. Selv er partiformanden ikke bange for at posere i bikini. Her fra en ferie i sommer. Billede: Pernille Vermund.

De uskyldigt frække undertoner og den naturlige flirt er erstattet af krænkelseskultur, afseksualisering og respektløshed, skriver den borgerlige partiformand.

I et opslag, der blandt andet tager læseren med tilbage til ungpigeværelset, sukker Nye Borgerliges formand, Pernille Vermund, over at seksualiteten ikke er så fri og naturlig, som den var engang.

– Som jeg husker min ungdom, var der frække undertoner og flirt overalt. Ikke stiliserede halvnøgne kroppe og rå seksuel arrogance, men rigtig flirt. Jeg havde som det mest naturlige i verden en plakat af en letpåklædt Samantha Fox hængende på væggen i mit ungpigeværelse (skulle måske have undladt at skrive det, men nu er det ude), indleder hun.

– Der blev spillet på alle tangenter, når Sabrina tonede frem på MTV og sang om ‘boys’ med brysterne hoppende ud af bikinien. Og enhver automekaniker, med respekt for sig selv – og for kvinder – fulgte ugens dage og årets gang fra sin sirligt ophængte pin-up kalender, fortsætter partiformanden, inden hun lidt efter beskriver tilstanden i dag

– Mulighederne har vi stadig. Men bikinitoppen bliver på, og de uskyldigt frække undertoner og den naturlige flirt mellem mænd og kvinder er erstattet af krænkelseskultur, afseksualisering, respektløshed og rå porno, skriver hun.

Feministerne har sejret ad helvede til

Årsagen, mener Pernille Vermund, skal findes i feministernes succes. Deres påståede kamp for kvinders frigørelse, har gjort kvinder – og mænd – mindre fri, mener hun.

– Fra en kort epoke hvor ligeværd og seksuel tiltrækning ikke var hinandens modsætninger, har danske feminister skamredet deres »sag« og ødelagt balancen, skriver hun.

– Debatten handler om, at feministerne har sejret ad helvede til, fortsætter partiformanden.

– De unikke relationer, som opstår mellem mennesker, når vores seksualitet er en naturlig og balanceret del af vores omgangsform, er gået tabt, tilføjer hun.

– For selv om det – set i bakspejlet – kan virke bizart at dekorere sit pigeværelse med denne letpåklædte, flirtende popsanger, så har det en særlig værdi for friheden og frisindet i et samfund, at vi kan være mænd og kvinder med alt, hvad det indebærer, uden frygt for, at femininitet og hengivenhed bliver misbrugt – og at maskulinitet og smiger bliver misforstået, afslutter Pernille Vermund.

I bikini på Facebook

Den borgerlige partiformand lægger selv jævnligt billeder og videoer på sine konti på sociale medier, der understreger pointen. Her et par eksempler fra en ferie i sommer.

Pernille Vermund er ikke bange for at posere i bikini. Her fra en ferie i sommer (1/6). Billede: Pernille Vermund.
Pernille Vermund er ikke bange for at posere i bikini. Her fra en ferie i sommer (2/6). Billede: Pernille Vermund.
Pernille Vermund er ikke bange for at posere i bikini. Her fra en ferie i sommer (3/6). Billede: Pernille Vermund.
Pernille Vermund er ikke bange for at posere i bikini. Her fra en ferie i sommer (4/6). Billede: Pernille Vermund.
Pernille Vermund er ikke bange for at posere i bikini. Her fra en ferie i sommer (5/6). Billede: Pernille Vermund.
Pernille Vermund er ikke bange for at posere i bikini. Her fra en ferie i sommer (6/6). Billede: Pernille Vermund.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

3 thoughts on “Pernille Vermund: Feministerne har sejret ad helvede til

 • Roland Nielsen

  pis og papir med hende, det er da photoshoppede dameblade og modereklamer som gør kvinder forlegne og skamfulde over deres egen krop.

  Svar
 • Hun har fuldstændig ret. Puritanismen har efterhånden sejret og smadret alt det der tog flere generationer at opbygge.

  Svar
 • Daniel F

  Fornugtig dame. Og så ser hun jo dejlig ude=)

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *