16. juli, 2024

Poul Madsen i KVINFO-bommert

Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen (tv.), kalder i leder Ulla Tornemand (th.) »KVINFOs næstformand«. Men det er Tornemand ikke. Og det har hun heller aldrig været. Billede: Wiki/screenshot, tv på ft.dk.

Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, omtaler i leder tidligere næstforkvinde i Dansk Kvindesamfund Ulla Tornemand som »KVINFOs næstformand«. 

Det kan godt være, at der for det utrænede ikke er den store forskel på Dansk Kvindesamfund og KVINFO.

Men forskel, det er der.

Dansk Kvindesamfund er en interesseorganisation, hvis klart definerede formål er at arbejde for en bedring af kvinders vilkår i Danmark.

KVINFO er Danmarks videns- og udviklingscenter for køn, ligestilling og mangfoldighed, som – i hvert fald principielt – ingen præferencer har, hverken politisk, ideologisk eller i forhold til køn.

»KVINFOs næstformand, Ulla Tornemand«

Det er derfor noget af en bommert, Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, begår i dagens leder, hvor han kalder tidligere næstforkvinde i Dansk Kvindesamfund Ulla Tornemand for »KVINFOs næstformand«.

– I ÅRTIER var det nærmest umuligt at møde Kvinfo-repræsentanter, hvis udlægning af lige muligheder uanset køn handlede om andet end deres egen personlige krænkelse, skriver Madsen.

– Repræsentanter fra Kvinfo gik så meget op i egne problemer og egen sag, at selv åbenlyse uretfærdigheder mod minoritetskvinder blev forsøgt vendt til egen fordel. Eksempelvis omkring masse-sexchikanen i Køln, hvor 1000 nordafrikanske og arabiske mænd forgreb sig på 100 tyske kvinder, fortsætter han, inden han citerer Tornemand:

– ’Herhjemme kalder vi det en kompliment, når unge, hvide fyre – både på enmandshånd og i flok – i nattelivet gramser, stikker hånden ned i trusserne og stikker en finger ind i fissen på og begår andre seksuelle overgreb på unge kvinder’, syntes Kvinfos næstformand, Ulla Tornemand, anledningen skulle bruges til at skrive.

KVINFO tager afstand fra Ekstra Bladets leder

I en pressemeddelelse tager KVINFO skarp afstand fra Poul Madsens leder.

Både i forhold til forvekslingen af Dansk Kvindesamfund og KVINFO, og i forhold til lederes øvrige kritik af KVINFOs arbejde.

– Bunden nås i Ekstra Bladets leder i dag, der fremfører en argumentation, der hviler på en totalt manglende research, skriver KVINFO.

– For det første udnævnes Ulla Tornemand til næstformand i KVINFO. Det er hun ikke og har aldrig været det. Hvis Ekstra Bladet gerne vil diskutere Dansk Kvindesamfunds holdninger, så ville det måske være en god ide, at skrive den rette organisation på, understreger KVINFO.

I pressemeddelelsen kritiserer KVINFO samtidig en artikel i Berlingske for at bruge et billede fra Dannerhuset som illustration samt for at bringe citater løsrevet fra deres rette sammenhæng.

Også på Twitter har KVINFO kommenteret Ekstra Bladets leder.

– Ekstra Bladet lykkedes i dag at udkomme med en 100 % uresearchet leder om KVINFO, skriver organisationen og linker til sin pressemeddelelse.

 

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview