26. maj, 2024

Professor: Alle hvide er racister, alle mænd er sexister og alle cis-kønnede er transfober

Billede: Professor Preston D. Mitchum (tv.) på Twitter samt et af professorens aktuelle tweets.

Hvis du er hvid, mand og/eller cis-kønnet, undertrykker du andre, uanset hvad dine intentioner er, mener den amerikanske professor Preston D. Mitchum. 

Opdateret, 31. juli 2017, 13:58.

Preston D. Mitchum benævnes i denne artikel »professor«. På amerikansk er hans titel »adjunct professor«, hvilket svarer til den danske titel »ekstern lektor«.

Hvis du er hvid, er du racist. Hvis du er mand, er du sexist. Og hvis du er cis-kønnet – altså identificerer dig som det biologiske køn, du er født med – er du transfobisk.

Så klar er meldingen fra den amerikanske professor, feminist og aktivist Preston D. Mitchum, der for en uge siden fastslog sit synspunkt på Twitter.

– Ja, ALLE hvide mennesker er racistiske. Ja, ALLE mænd er sexistiske. Ja, ALLE cis-kønnede er transfobiske. Det er vi nødt til at ‘pakke ud’. Det er opgaven!, skrev professoren i søndags på det sociale medie.

Dagen efter blev Preston D. Mitchim interviewet af websitet campusreform.org, og her forsvarede og uddybede han sit tweet.

– Enhver person, der er en del af en dominerende gruppe, når det handler om race, køn, seksualitet og så videre, bidrager til undertrykkelsen af andre grupper, sagde han.

– Det er sagen underordnet, om de vælger at gøre det bevidst/ubevist, vidende/uvidende eller med gode/dårlige intentioner, fortsatte han.

– Det, der gør noget racistisk, sexistisk, transfobisk, homofobisk og så videre, er når ‘magt’ og muligheden for at effektuere magt tilføjes, uddybede Preston D. Mitchum.

– Vi må stoppe med at bruge ordbogsdefinitionen af ‘racisme’, for den tager ikke højde for virkelighedens erfaringer blandt dem, racismen rammer: farvede mennesker, tilføjede han.

Hvide går i forsvarsposition, når man kalder dem racister

Professoren fortalte samtidig, at har var en smule bekymret over reaktionerne, men at de ikke overraskede ham.

Han noterede, at de fleste ikke brugte kræfter på at afvise påstandene om, at mænd er sexistiske, og cis-kønnede er transfobiske, men i stedet fokuserede på påstanden om, at alle hvide er racister.

– Det skyldes højst sandsynligt, at mange af dem så sig selv i mit tweet og øjeblikkeligt gik i forsvarsposition, sagde Preston D. Mitchum og tilføjede, at det er meget uheldigt, at det er sådan.

– Problemet er, at folk i dominerende grupper er så vant til at være defensive, at de ikke tager et skridt tilbage og overvejer, bare et øjeblik, at det kunne være, at den marginaliserede gruppe har ret.

Selv afviser Preston D. Mitchum dog at række hånden frem mod dem, han diskuterer med.

– Jeg er ligeglad med, at du føler, jeg underminerer dig. Det er ikke DIG, jeg fokuserer på. Og du er en elendig allieret, hvis du ikke forstår det, understreger han på Twitter.

Preston D. Mitchum er adjunct professor og research analyst på Georgetown Law på Center for Health and Gender Equity (CHANGE). Her underviser han ifølge websitet washingtontimes.com de studerende i »in-depth analysis of new data, policies, and programs across sexual and reproductive health and rights«. Før sin ansættelse på Georgetown Law har Preston D. Mitchum blandt andet været policy-analytiker for den amerikanske LGBT-forening.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview