Ligestillingsnyt

Professor giver Marstal ret: De fleste mænd er ufølsomme

- Vores vestlige patriarkalske kultur er per definition voldelig, skriver professor Allan Holmgren i nyt debatindlæg på Politiken. Holmgren ses her ved et arrangement i Sverige. Billede: Vimeo/Svensk biblioteksförening.
– Vores vestlige patriarkalske kultur er per definition voldelig, skriver professor i coaching som ledelsesredskab på CBS Allan Holmgren i nyt debatindlæg på Politiken. Holmgren ses her ved et arrangement i Sverige. Billede: Vimeo/Svensk biblioteksförening.

»Jeg kan virkelig genkende den patriarkalske kultur og mange andre mænd i Marstals beskrivelse«, skriver professor Allan Holmgren i debatindlæg.

De fleste mænd er ufølsomme.

Så klar er beskeden fra CBS-professor Allan Holmgren, som i et debatindlæg i Politiken blander sig i diskussionen om køn, følelser og vold.

De fleste mænd har nemlig ifølge professoren mistet følsomheden, længe før de blev voksne.

– Når drenge er i 4-6 års alderen, mister mange af dem deres følsomhed, skriver Holmgren.

– Ikke alle. Men de fleste drenge er underlagt den store kulturelle mumlen, at drenge ikke må græde og vise deres følsomhed. De må ikke vise svaghed, tilføjer han.

Giver Marstal ret

Holmgren erklærer i indlægget sin støtte til forfatter, musiker og kønsdebattør Henrik Marstal, som i sidste uge i et omdiskuteret debatindlæg hævdede, at alle mænd har et »indlejret had til kvinder«.

– Jeg kan virkelig genkende den patriarkalske kultur og mange andre mænd i Marstals beskrivelse. Jeg ser dem i klinikken næsten hver dag, når parforholdet kører skævt. Eller når mændene kommer og er ulykkelige, angste, deprimerede eller drikker for meget, skriver Holmgren.

– Alle, der beskæftiger sig med vold og voldsmænd, ved, at volden overføres gennem social arv. Vold er en udtryksform, man lærer i sin barndom og ungdom. Mænd er ikke per definition voldelige. Men vores vestlige patriarkalske kultur er per definition voldelig, afslutter professoren.

Allan Holmgren, født 1953, er magister i psykologi, professor i coaching som ledelsesredskab på CBS, formand for Sammenslutningen af Psykoterapeutiske Uddannelsesinstitutter i Danmark (SPUD) samt stifter af DISPUK, Dansk Institut for Supervision, Personaleudvikling, Undervisning & Konsultation.

Relaterede artikler

Kønsdebattør om Svendborg-drab: Kvindehad gjorde udslaget

Henrik Marstal fortjener ikke at blive mobbet, som han bliver

 

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *