Ligestillingsnyt

Skoler til 13-årige elever: Hvordan definerer du dit køn?

Skoler-til-13-aarige-elever-hvordan-definerer-du-dit-koen

Dreng, pige eller noget tredje? På skolerne i Brighton i England skal elever i alderen 13 til 18 år nu definere deres køn ud fra 23 valgmuligheder.

Engang var man enten dreng eller pige. Men sådan er det ikke længere. I hvert fald ikke i Brighton i England, hvor skoleelever mellem 13 og 18 nu skal udfylde et spørgeskema, som blandt andet handler om om køn.

Det fortæller lokalavisen The Argus.

23 slags køn at vælge imellem

Foruden “dreng” og “pige” er der 21 steder, eleverne kan sætte krydset, og som det fremgår, må de gerne sætte det flere steder.

Der er 23 valgmuligheder, når eleverne skal definere deres køn, og de må gerne sætte flere krydser.
Der er 23 valgmuligheder, når eleverne skal definere deres køn, og de må gerne sætte flere krydser.

Skal modvirke kønsstereotyper og sexisme

En talsmand fra Brighton and Hove City Council udtaler, at formålet med spørgeskemaet er hjælpe de unge med at have det godt med sig selv samt modarbejde kønsstereotyper og sexisme.

– The survey is designed to explore young people’s experiences of gender. We think the findings from this survey will be useful in our work helping all our children and young people feel good about themselves, achieve their potential and challenge gender stereotyping and sexism, siger han til avisen.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *