27. februar, 2024

Socialdemokrat i spidsen for ‘Stem på en kvinde’-arrangement vil ikke besvare spørgsmål

Socialdemokrat og kandidat til Københavns Borgerrepræsentation Elisabeth Grüner (pjecerne til venstre og i midten) vil ikke besvare spørgsmål om arrangementet ‘Stem på en kvinde’ (pjecerne til højre), som hun står i spidsen for. Billede: Elisabeth Grüners politiker-side på Facebook.

»Hvorfor er det vigtigt, at vælgerne stemme på en kvinde?« er et af tre spørgsmål, kvinden bag arrangementet, Elisabeth Grüner (S), ikke vil svare på.

På lørdag den 9. september kan københavnere og andre, der er i byen, deltage i et arrangement på Rådhuspladsen, der har til formål at få de københavnske vælgere til at fravælge mandlige kandidater ved kommunalvalget den 21. november.

‘Stem på en kvinde’ hedder arrangementet, som støttes af HK og Dansk Kvindesamfund.

Også politisk er opbakningen bred. Selv partier, man normalt forbinder med fokus på det enkelte menneskes kvalifikationer frem for dets køn, hudfarve andre arbitrære faktorer, herunder Liberal Alliance, støtter ‘Stem på en kvinde’.

På Rådhuspladsen kan tilhørerne samt forbipasserende turister og lokale opleve den feministiske folkesanger Karina Willumsen, der spiller to gange.

Der vil desuden være taler af politikere som tidligere overborgmester Ritt Bjerregaard (S), borgmester Ninna Thomsen (SF) og tidligere medlem af Europaparlamentet Britta Thomsen (S).

Vil ikke besvare spørgsmål

Kvinden bag arrangementet er socialdemokraten Elisabeth Grüner, ekspert i KVINFO’s ekspertdatabase og kandidat til Københavns Borgerrepræsentation ved kommunalvalget den 21. november.

Jeg kontaktede Elisabeth Grüner i går lidt efter klokken 13.00 på Facebook for at stille tre spørgsmål om ‘Stem på en kvinde’, men uden held.

Jeg kan se, at den socialdemokratiske organisator har læst mine spørgsmål lidt efter klokken 15.00 i går, men hun har altså, i hvert fald indtil nu, valgt ikke at svare.

Du skal dog ikke snydes for at se, hvad det er, Elisabeth Grüner ikke vil svare på. De tre spørgsmål lyder som følger:

  1. Hvorfor er det vigtigt, at vælgerne stemmer på en kvinde?
  2. Jeres arrangement kritiseres flere steder på Facebook. Kan du forstå dem, der opfatter ‘Stem på en kvinde’ som en opfordring til at vægte politikeres køn over deres kvalifikationer?
  3. Køn er en medfødt, ikke-selvalgt del af et menneskes identitet. Det er hudfarve også. Hvis nogen lavede et arrangement på Rådhuspladsen under overskriften ‘Stem på en hvid’, ville du så støtte det?

Skulle Elisabeth Grüner skifte mening og få lyst til at besvare spørgsmålene på et tidspunkt inden næste weekend, vil hendes svar naturligvis blive bragt.

Går ned lørdag formiddag

‘Stem på en kvinde’ afholdes som nævnt på lørdag den 9. september på Rådhuspladsen i København. Arrangementet starter klokken 11.00 og slutter klokken 13.00.

Du kan læse mere om ‘Stem på en kvinde’ på arrangementets Facebook-side.

https://www.facebook.com/events/495278044167812/?fref=ts

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview