24. maj, 2024

Sverige: Jazzband må aflyse koncert på grund af kvindekvote

Fra jazz til blues: Norsk jazzband må aflyse koncert i Stockholm på grund af svenske regler om kønsfordelinger på spillesteder.

Den norske jazzsaxofonist Petter Wettre må sammen med sit band aflyse en planlagt koncert på Fasching Jazzklubb i Stockholm, fordi spillestedet ikke lever op til det svenske kulturråds krav om 40% kvindelige musikere i 2015. Det meddeler Petter Wettre på Facebook.

2015-04-29_230748

I en opdatering om sagen fortæller den norske sociolog og samfundsdebattør Kjetil Rolness, at også svenske Staffan William-Olsson har oplevet at blive afvist med henvisning til kvindekvoten:

– The Real Thing m/ Ronnie Cuber fikk ikke jobb på Nefertiti i oktober med samme begrunnelse. Jeg vokste opp på Nefertiti. Bohuslän Big Band kan aldri mer spille på Nefertiti, udtaler William-Olsson ifølge Rolness.

Også fokus på andelen af kvindelige musikere på spillestederne i Danmark

I marts udtalte kulturminister Marianne Jelved, at det også i Danmark er nødvendigt at se på andelen af mandlige og kvindelige musikere.

– Vi er fælles om at have en målsætning om at ændre på skævvridningen, men vi skal sørge for at sikre kvaliteten. Derfor forestiller jeg mig, at man beder spillestederne lave en beretning, hvor de redegør for, hvad har de gjort for at få kvindelige musikere ind og spille på spillestederne, og hvad har de gjort for at få kvinder ind i ledelsen på spillestederne, forklarede Jelved til TV2.

Læs også: Gør Marianne Jelved kvinderne en bjørnetjeneste?
Læs også: Bertel Haarder kritiseres for at prioritere talent over køn

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview