Ligestillingsnyt

Talskvinde for Feministisk Initiativ i radiointerview: Dansk Folkeparti er et racistisk parti

Nystiftede Feministisk Parti anklager Dansk Folkeparti for at være et racistisk parti. Billede: Screenshot, feministiskinitiativ.dk/Wikimedia Commons, fotograf: News Oresund.

»Dansk Folkeparti er et racistisk parti, og den politik, de fører, er racistisk orienteret«, fastslår talskvinde for Feministisk Initiativ.

Nystiftede Feministisk Initiativ er på rundtur i de danske medier, efter partiet i går blev offentligt kendt.

Et af de første stop på turen var Radio24syv, hvor talskvinde Maria Mortensen tidligt i morges deltog i programmet ’24syv Morgen’, og hun lagde ikke fingrene imellem, da snakken blev drejet ind på racisme.

Adspurgt, om der er mange racister i Danmark, nikkede Maria Mortensen.

– Ja, det er der, sagde hun.

Derefter pegede hun på Dansk Folkeparti som et racistisk parti.

– Dansk Folkeparti er et racistisk parti, og den politik, de fører, er racistisk orienteret, sagde talskvinden.

Studieværten spurgte derpå Maria Mortensen, hvordan hun definerer racisme.

– Min definition på racisme er, når man ekskluderer mennesker på baggrund af etnicitet, opholdsstatus, religion, svarede hun.

Maria Mortensen tilføjede, at Feministisk Initiativ går ind for »radikal omfordeling af ressourcerne« og mener, at enhver, der opholder sig i Danmark, skal have ret til de samme ydelser, uanset årsagen til, at de er her.

– Vi går ind for en radikal omfordeling af ressourcerne, både på globalt og nationalt plan. Det betyder, at hvis du er i Danmark, så har du ret og krav til samme menneskerettigheder og samme basale behov som alle mulige andre mennesker, sagde hun.

Adspurgt af studieværten, om alle i verden ifølge partiet skal have lov til at rejse til Danmark, hvis de har lyst til det, svarede Maria Mortensen bekræftende.

– Ja, det tænker jeg, sagde hun.

Programmet kan høres på Radio24syvs hjemmeside. Det hedder ’24syv Morgen. 06.05 06-09-2017′. Interviewet med Maria Mortensen starter små 10 minutter inde i udsendelsen.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

3 thoughts on “Talskvinde for Feministisk Initiativ i radiointerview: Dansk Folkeparti er et racistisk parti

 • Poul Evald Hansne

  Et af de mere tåbelige og selvmodsigende initiativer. Hvis de tager stemmer fra “venstrefløjen” skal det være dem velundt, da disse stemmer ikke hører til på venstrefløjen.

  Svar
 • jeg melder mig ind i feministisk initiativ
  Gert tofte Nielsen
  bag søndermarken 31 2 sal dør 2
  2000.f

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *