23. maj, 2024

TEDx: Cassie Jaye om feminisme, manderettighedsbevægelsen og The Red Pill

Dokumentarfilmskaber Cassie Jaye fortæller i denne TEDx-talk på 15 minutter, hvordan arbejdet med The Red Pill ændrede hendes syn på kønspolitik.

Da Cassie Jaye gik i gang med det dokumentarfilmprojekt, der endte med filmen The Red Pill, troede hun, at manderettighedsbevægelsen bestod af kvindehadende, mandlige aktivister, der kæmpede for dårligere forhold for kvinder.

Men efterhånden som hun interviewede mændene fra bevægelsen, gik det op for hende, at det ikke var det, de ønskede. Ikke en eneste af dem talte om at tage noget fra kvinder. Det, de arbejdede for, var, at der også kom fokus på mænds problemer.

Samtidig interviewede hun en række feminister og fandt ud af, at det, de sagde om manderettighedsbevægelsen, ikke altid stemte overens med virkeligheden.

Den unge dokumentarfilmskaber fortæller i denne TEDx-talk, hvordan hun gjorde disse erfaringer, og hvad de har betydet for hendes syn på kønspolitik.

Cassie Jayes The Red Pil er blevet mødt med kraftig modstand af feminister i flere lande. I Australien er biografer blevet truet til ikke at vise den, og i Danmark har det danske center for ligestilling, KVINFO, fravalgt at se filmen. Har du ikke allerede set The Red Pill, kan du se en trailer samt finde information om lejemuligheder her.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview