14. juli, 2024

Twitter lægger sig fladt ned for kvindeprotest

Fredag ‘trendede’ hashtagget #WomenBoycottTwitter som nummer et på det sociale medie. Lørdag lovede Twitters CEO nye regler. Billede: Arkivfotos.

Efter trusler om boykot fra vrede kvinder lover Twitter nu nye regler, der blandt andet skal beskytte kvinder mod »uønskede seksuelle henvendelser«.

Twitter har besluttet at stramme reglerne på platformen, så det fremover ikke bliver lige så frit, som det er i dag, hvem man skriver til om hvad på det sociale medie, fortæller NBC2.

Det sker efter kritik fra vrede kvinder under hashtagget #WomenBoycottTwitter, som reagerede på Twitters ageren i forbindelse med Harvey Weinstein-skandalen, hvor Twitter blokerede skuespillerinden Rose McGowans profil.

Blokeringen skete ifølge Twitter, fordi Rose McGowan havde forbrudt sig mod platformens regler ved at dele et telefonnummer i et tweet.

Men den forklaring var det langt fra alle kvinderne fra #WomenBoycottTwitter, der købte.

Rose McGowan havde umiddelbart forud for blokeringen skrevet adskillige kritiske tweets om Harvey Weinstein, og flere mente, at det var det, der var den reelle årsag.

Kritikken fra #WomenBoycottTwitter var fredag så voldsom, at hashtagget en overgang ‘trendede’ som nummer et på det sociale medie.

Strammer op på seksualitet og had

De nye regler kommer blandt andet til at beskytte kvinder mod uønskede seksuelle henvendelser, nøgenhed uden samtykke og hadsymboler.

Det fastslår Twitters stifter og CEO, Jack Dorsey, som lørdag morgen dansk tid i en række tweets fortalte om de forestående regelændringer.

– Nye regler: Uønskede seksuelle henvendelser, nøgenhed uden samtykke, hadsymboler, voldelige grupper og tweets, der glorificerer vold, skriver han.

Twitterchefen vil ikke sætte dato på, hvornår ændringerne træder i kraft, men fortæller, at det vil blive »inden for de næste par uger«, og at der vil komme flere oplysninger om regelændringerne i den kommende uge.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview