Replik

Vi gider godt, Tom Jensen

file9761236446477

Chefredaktør på Berlingske Tidende Tom Jensen leverer i sit seneste blogindlæg med titlen “Jeg gider ikke krigen mellem kvinder og mænd” en glimrende opsummering af kønsdebatten anno 2014.

På den ene side retter Jensen skytset mod de kvinder og mænd, der støtter radikal feminisme med alt, hvad dertil hører af patriarkatteori og kvindekvoter. På den anden side retter chefredaktøren sin kritik mod de mænd og kvinder, der helt fornægter eksistensen af kønsrelaterede problemstillinger. Men mest af alt er Jensen træt af krigen mellem de to ydersynspunkter. Han vil være i fred; han gider dem ikke.

Vi gider godt

Egentlig gider vi dem heller ikke. Vi gider ikke feministernes manipulation, udokumenterede påstande og ufalsificerbare teorier. Og vi gider heller ikke tåber, der komplet ignorerer virkeligheden og pure afviser reelle kønsrelaterede problemer.

Men i modsætning til Tom Jensen mener vi ikke, at der er råd til ikke at gide. Vi er af den opfattelse, at kønsdebatten ikke bliver bedre, så længe den præges af manipulation og mytedannelse. Og vi ser med bekymring på, at udokumenterede påstande får lov til at sive helt ind på politikkeres borde som uafviselige sandheder.

Derfor gider vi dem godt. Netop derfor gider vi dem godt. Fordi kønsdebatten fortjener det. Og fordi reel ligestilling kræver det.

Tobias Petersen

40 år, sociolog, tekstforfatter, freelancejournalist og ligestillingsdebattør. Jeg er helhjertet tilhænger af ligeværd, lige muligheder og lige rettigheder og skriver om alt, der har med ligestillingsdebatten at gøre i bredeste forstand. Når jeg ikke diskuterer ligestilling, skriver jeg tekster for andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *