16. juli, 2024

Ville spolere ‘diversitetsfest’: Nu bliver festen større

Reklameplakater for festen 'Same Sex Gender Diverse Formal'. Fotos: Minus18org.au.
Reklameplakater for festen ‘Same Sex Gender Diverse Formal 2016’. Fotos: Minus18org.au.

Australien: Facebook-gruppes arbejde for at forhindre elever i at deltage i skolefest for transkønnede og homoseksuelle har den modsatte effekt.

Er det skolens opgave at undervise elever i kønsdiversitet? Det mener man ikke i den australske Facebook-gruppe STOP SAFE Schools Coalition, hvis forsøg på at forpurre en skolefest for transkønnede og homoseksuelle diskuteres heftigt i Australien.

Stop this madness

Gruppen er af den opfattelse, at børn ikke skal »indoktrineres« til et bestemt syn på seksualitet i skolen.

– Australia does not want our children learning about transgenderism and sexual diversity in the classroom, skriver gruppens administrator blandt andet på gruppens Facebook-side.

Gruppen mener, at undervisning i kønsdiversitet forvirrer børnene, og at undervisningen er politisk motiveret. Skolen skal ikke bruges som reklamesøjle for kønsorganisationer, og plakater for ‘diversitetsfester’ hører ikke hjemme på skoler, mener man.

– This is what they are encouraging and advertising in Victorian high schools RIGHT NOW. These posters are all over YOUR CHILDS SCHOOL!! Stop this madness before it consumes every area of education and all your child gets at school is indoctrination NOT education, skriver administratoren om plakaterne for den planlagt skolefest for transkønnede og homoseksuelle, Same Sex Gender Formal 2016.

Kampagne virker ikke efter hensigten

STOP SAFE Schools Coalition opfordrede i et opslag den 13. februar sine medlemmer til at opkøbe billetterne til netop Same Sex Gender Formal 2016 for på den måde at forpurre festen. Man gik ud fra, at der kun var et begrænset antal billetter, og at man ved at opkøbe dem kunne forhindre eleverne i at blive udsat for det, man altså opfatter som »indoktrinering«.

Men sådan gik det ikke.

Som konsekvens af den opmærksomhed, STOP SAFE Schools Coalition har været med til at sætte på festen, har Same Sex Gender Formal 2016 modtaget langt flere donationer, end arrangørerne havde turdet håbe på. Målet var inden festen $15,000, og i skrivende stund har arrangørerne modtaget over $40,000. Derfor bliver festen nu flyttet, så flere kan deltage, og billetterne gøres gratis.

Ukendt bagmand m/k hævder at have modtaget dødstrusler

STOP SAFE Schools Coalition fortæller på sin Facebook-side, at gruppen har modtaget dødstrusler, og at den er i kontakt med australsk politi.

Flere australske journalister har forgæves forsøgt at få gruppens administrator til at udtale sig i et interview, men foreløbig er det ikke lykkedes at få manden eller kvinden bag siden til at stå frem.

Herunder ses opslaget hos STOP SAFE Schools Coalition, som opfordrer til opkøb af billetter for at »beskytte« børn og unge.

Opslag_hos_STOP_SAFE_Schools_Coalition

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview