13. juli, 2024

»Vores politikere har i den grad også piger og kvinders blod på hænderne«

Tidligere næstforkvinde i Dansk Kvindesamfund Ulla Tornemand er for anden dag i træk på banen med skarpe meldinger. Billede: Screenshot, ft.dk/webtv/arkivfotos

Tidligere næstforkvinde for Dansk Kvindesamfund Ulla Tornemand skærper tonen. De danske politikere er medskyldige i overgreb på piger og kvinder, lyder det.

Tidligere næstforkvinde i Dansk Kvindesamfund Ulla Tornemand skrev tirsdag i et opsigtsvækkende opslag, at danske kvinder bør frygte helt almindelige drenge og mænd mere end terror.

Den hårde melding kom på baggrund af sagen om drabet på den svenske journalist Kim Wall, og onsdag fortsatte den tidligere næstforkvinde sine refleksioner i et nyt opslag.

– Æret være dit minde, Kim Wall. Jeg raser på dine og andre kvinders vegne. Jeg græder på dine og andre kvinders vegne. Jeg siger STOP på dine og andre pigers og kvinders vegne, indleder hun.

– Jeg bebrejder mænd, fortsætter den tidligere næstforkvinde og understreger, at det både gælder de mænd, der står bag ugerningerne, og de mænd, der ikke gør.

– De mænd som slår ihjel. De mænd som begår seksuelle overgreb. De mænd som tæver kvinder, mænd og børn. De mænd som ser på, som ved det sker, og intet gør for at stoppe det, uddyber hun.

Politikerne har blod på hænderne

Ifølge Ulla Tornemand er drabet på Kim Wall en »kønnet forbrydelse«, og det er Lars Løkke og co., der er skyld i, at de får lov til at foregå.

– Peter Madsen og andre mænd, der begår kønnede forbrydelser, er ikke de eneste, der har blod på hænderne, skriver hun.

– Vores politikere har i den grad også piger og kvinders blod på hænderne. De er medskyldige i, at piger og kvinder i Danmark, ét af verdens mest ligestillede lande, fortsat hver dag, hver time, udsættes for overgreb af drenge og mænd, tilføjer Ulla Tornemand.

Vred, rasende og bange

Flere steder gør den tidligere næstforkvinde opmærksom på, at hun er rasende og frustreret over situationen.

– Jeg er vred. Jeg er rasende. Jeg er bange, skriver hun.

– Kim Wall, er én i rækken af mange kvinder, der hvert år bliver slået ihjel af mænd, der mener sig berettiget til at slå en kvinde ihjel, fortsætter hun.

Christiansborg lytter ikke

Ulla Tornemand har tidligere i sin funktion som næstforkvinde for Dansk Kvindesamfund deltaget i møder på Christiansborg. Blandt andet i maj 2015 til en høring i Ligestillingsudvalget om sexchikane.

Men den slags er spild af tid, skriver hun, for politikerne lytter ikke.

– I årevis har skiftende regeringer og politikere fra alle fløje modtaget forslag til konkrete initiativer. De har fået konkrete idéer, viden og eksperthjælp serveret på et sølvfad, ikke sjældent, ganske gratis. Intet har de iværksat, fastslår hun.

Ulle Tornemands opslag kan læses i sin helhed på Facebook.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview