14. juli, 2024

Louise Mazanti: Cathy Newman var manipulerende og overhørte, hvad Jordan B. Peterson sagde

Louise Mazanti, psykoterapeut, mag.art. i kunsthistorie fra Aarhus Universitet, ph.d. i kunsthistorie og tidligere professor ved Institutionen för Interdisciplinära Studier, Konstfack i Stockholm, interviewes af den britiske journalist David Fuller om det meget omtalte Channel 4-interview mellem Cathy Newman og Jordan B. Peterson, som fandt sted i januar.

Louise Mazanti fortæller, at hun blev meget skuffet, da hun så interviewet.

– Det var meget tydeligt, at Cathy Newman på forhånd havde en dagsorden, hun ville have bekræftet, siger hun.

– På vegne af kvinder følte jeg mig trist og skuffet, for vi har brug for at have intelligente samtaler, fortsætter Louise Mazanti lidt efter.

– Hun manipulerede med alt, hvad han sagde, for at få det til at passe med det billede, hun havde i hovedet, gentager hun.

– Hun fordrejede, hvad han sagde, og hun ville ikke lytte. Derfor var det ikke en samtale, men et magtspil, tilføjer Louise Mazanti.

Tre videoer

Du kan se interviewet mellem David Fuller og Louise Mazanti om Channel 4-interviewet mellem Cathy Newman og Jordan B. Peterson i den første video nedenfor.

Har du ikke allerede set interviewet mellem Cathy Newman og Jordan B. Peterson, kan du se det i den efterfølgende video.

Og ønsker du at se det fulde interview mellem David Fuller og Louise Mazanti, hvori den danske psykoterapeut blandt andet forholder sig til #MeToo-kampagnen, kan du se det i den tredje video.

David Fuller interviewer Louise Mazanti om Channel 4-interviewet

Channel 4-interviewet mellem Cathy Newman og Jordan B. Peterson

Det fulde interview mellem David Fuller og Louise Mazanti om blandt andet #MeToo

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview