14. juni, 2024

Norske feminister politianmeldt for trusler mod kvinder

Norske_feminister_politianmeldt_for_trusler_mod_kvinder

Tre unge kvinder har modtaget meget grove trusler efter debatmøde forud for kvindernes international kampdag. Truslerne er nu meldt til politiet.

Tre unge kvinder på 17, 19 og 24 fremsatte på et møde forud for kvindernes internationale kampdag en række forslag, som ikke faldt i god jord blandt andre af mødets deltagere.

De tre kvinder, som alle er medlemmer af partiet Venstre, foreslog blandt andet, at køb og salg af sex i Norge skulle legaliseres – noget Amnesty International anbefaler i hele verden.

Det skabte en meget ond tone på mødet, og efter en times chikane, hvor de tre kvinder – hvoraf den ene blot er 17 år gammel – blandt andet blev opfordret til at sutte pik på 10 mænd om dagen for at lære, hvad prostitution er, forlod de unge Venstre-kvinder mødet.

De har siden udtalt, at de aldrig har oplevet noget lignende, og formand for Venstre i Norge, Trine Skei Grande, har efterfølgende meddelt, at hun vil deltage i næste års møde for at beskytte sine unge medlemmer.

»Håber, du gruppevoldtages, til du dør på dit bordel«

Chikanen af de de tre unge kvinder viser sig nu at fortsætte. I weekenden modtog de grove trusler fra kvinder, der ringede til dem fra skjulte numre.

– Håber, dit forpulede lig voldtages, lød en af truslerne.

– Håber, du gruppevoldtages, til du dør på dit bordel, lød en anden.

Det fortæller Venstre-medlem Sofie A. E. Høgestøl, som er chokeret over metoderne, i et indlæg om sagen.

»Håber, dit forpulede lig voldtages«, er ikke noget, man forventer at få skreget over telefonen fra en anden ‘feminist’.

I andre lande risikerer kvinder bogstaveligt talt at blive fængslet for deres ytringer. Men ikke i Norge, her bruger dele af kvindebevægelsen hellere sin fritid på at kneble kvindelige meningsmodstandere.

Om ikke andet viser dette vel, at kvinder i Norge ikke længere har behov for, at mænd indskrænker vores ytringsfrihed. Det klarer vi fint på egen hånd, skriver Høgestøl.

Hun meddeler samtidig, at truslerne er blevet anmeldt til politiet.

Jeg har tidligere beskrevet begivenhederne ved mødet og reaktionerne på dem i et debatindlæg, som kan læses her. Jeg undrer mig desuden i dette indlæg over de danske mediers manglende interesse i sagen – her kan findes adskillige links til de norske mediers dækning af historien.

Læs også

Ny bog udkommet: Aldrig din skyld, altid din skyld - De to fortællinger om køn

Interview